Fikk kraftig kritikk torsdag: Søndag slo nordmannen tilbake med hattrick

Foto: REUTERS/Russell Cheyne

Morten Haugdahl Lie

8. november 2020

CelticScottish Premiership

Moi Elyounoussi vartet opp med storspill mot Motherwell søndag, bare dager etter at Celtic-fansen reagerte på nordmannens oppførsel.

Den norske landslagsspilleren sto for tre mål i søndagens ligakamp borte mot Motherwell. To av scoringene kom før halvtimen var spilt. Etter en redusering fra Motherwells Declan Gallagher i det 72. minutt, gjorde Elyounoussi sitt tredje mål med et kvarter igjen å spille.

Saken fortsetter under videoen

Kampen endte 1-4 etter at Oliver Ntcham satte punktum like før slutt.

Dermed knapper Celtic innpå ligaleder Rangers som er seks poeng foran med en kamp mer spilt enn sine rivaler.

SLO TILBAKE: Elyounoussi scorte tre mål søndag. Foto: Vagelis Georgariou / Action Plus

Prestasjonene til Elyounoussi varmer nok Celtic-fansen etter hendelsen som oppsto i midtuka, da måtte Moi tåle heftig kritikk.

Celtic gikk på et sjokkerende 1-4-tap hjemme for Sparta Praha i Europaligaen torsdag.

Snaut timen inn i oppgjøret på stillingen 0-2 ble Mohamed Elyounoussi byttet ut. Senere i omgangen ble nordmannen fanget opp av et TV-kamera på tribunen på Celtic Park mens han så ned på telefonen.

Hendelsen vakte sterke reaksjoner i Skottland. Tidligere Celtic-spiller Chris Sutton gikk langt i å kalle Elyounoussi for en egoist.

– Jeg stiller spørsmål ved spillerens ansvarsfølelse. Det er en spiller som sitter på tribunen med mobilen sin. Det er totalt uakseptabelt. Et egoistisk og selvsentrert individ som ikke bryr seg om resten av lagkameratene. Totalt uakseptabelt,  sa den tidligere Celtic-spilleren som er ekspert hos BT Sport.

Den norske kantspilleren la seg flat og beklaget etter hendelsen.