Cup-smell for Steven Gerrard og Rangers: Heroisk keeper sendte underdogen videre

Morten Haugdahl Lie

26. april 2021

RangersScottish CupScottish Premiership

Rangers-sjef Steven Gerrard fikk nok en følelse av avansement da James Tavernier sendte hjemmelaget i føringen i det 117. spilleminutt. Så kom smellen.

St.Johnstones keeper Zander Clark ble svært avgjørende i søndagens kvartfinale i den skotske Fa cupen.

Burvokteren hadde flere viktige redninger gjennom de første 90 minuttene på Ibrox Stadium. Langt ute i andre ekstraomgang fant likevel Tavernier en åpning og sendte Rangers i føringen.

De fleste tenkte nok da at en plass i semifinalen var innen rekkevidde, men etter 122 minutter fikk St.Johnstone en corner, opp kom keeper Clark som fikk hode på ballen før den havnet i føttene på Christopher Kane som enkelt kunne utligne for bortelaget.

Clark fulgte deretter opp med to redninger i straffesparkkonkurransen som endte 4-2 i favør St.Johnstone.

– Skuffet

Rangers har slitt med å finne toppformen etter at laget ble ligamestere for første gang på et tiår i forrige måned. Nå har de styrtet ut av både Europa League og den skotske cupen.

– Jeg er veldig skuffet over hvordan dette endte, og jeg vil reflektere over hvordan jeg kan få denne gruppen bedre. Vi må være bedre forberedt på cupkonkurranser fremover, og vi vil komme sterkere tilbake neste sesong, sa Gerrard etter exiten.