Skotsk spiss valgte å legge opp fra fotball midt under kamp etter denne hendelsen

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

1. mai 2021

Scottish League Two

Albion Rovers-spiss David Cox la opp som fotballspiller i pausen under torsdagens kamp mot Stenhousemuir etter å ha blitt hetset for sin mentale helse.

32-åringen, som var innbytter, forlot stadion da dommeren blåste for pause i torsdagens kamp i Scottish League Two.

Saken fortsetter under videoen

Cox skal ha vært involvert i en verbal krangel før han forlot stadion. En uavhengig SFA-etterforskning er i gang etter at begge klubber kontaktet skotske FAs compliance officer på fredag.

Stenhousemuir har også startet sin egen interne etterforskning av hendelsen og vil snakke med vitner fra begge klubber.

Stenhousemuir-spilleren som var involvert i hendelsen, Jonathan Tiffoney, vil ikke delta på klubbens treninger enn så lenge. Han får heller ikke stille til klubbens neste kamp borte mot Brechin.

– Helt ferdig med fotball

– Igjen må jeg takle kommentarer om min psykiske helse. Andre omgang er akkurat i gang, og jeg har forlatt stadion. Jeg satt på benken. Vi hadde en verbal krangel med motstander-benken. De fyrte løs mot min mentale helse og fortalte meg at jeg burde ha gjort det riktig første gang, skriver Cox på sin Facebook-side.

Cox fortalte Sky Sports i desember 2019 at han hadde vurdert selvmord etter å ha blitt verbalt misbrukt på grunn av sine psykiske problemer mens han spilte for Cowdenbeath.

– Jeg lovte meg selv at neste gang dette skjer skulle jeg gå ut fra stadion. Jeg er helt ferdig med fotball. Noen folk synes kanskje ikke det er en stor greie, men jeg er lei av det, skriver Cox.

Albion Rovers-spilleren la også ut denne videoen like etter at han forlot Stadion.

Albion Rovers håper imidlertid at Cox vil fortsette å spille. I en pressemelding skriver klubben at de støtter Cox etter hendelsen forrige torsdag.

Les også:

Engelske medier: To Premier League-klubber kjemper om signaturen til Kristoffer Ajer