WBA-kampen i fare da Manchester United ble utsatt for et dataangrep fredag

Old Trafford, Manchester United, England
Foto: Johannes Strand

Morten Haugdahl Lie

21. november 2020

Manchester UnitedPremier League

Manchester United opplyser at klubben er blitt utsatt for et dataangrep.

IT-eksperter ble innkalt fredag kveld for å bidra til å stoppe angrepet. Det skal ha vært såpass alvorlig at lørdagens kamp mot West Brom sto i fare for å bli avlyst, skriver Daily Mirror.

Saken fortsetter under videoen

Hackerne prøvde å bryte seg gjennom Uniteds forsvarssystemer og så etter sensitiv informasjon. Klubben beskriver det som en sofistikert operasjon.

United er imidlertid sikre på at hackerne ikke klarte å finne noe form for personlige opplysninger.

– Manchester United kan bekrefte at klubben har opplevd et cyberangrep på systemene våre. Klubben har tatt raske grep for å begrense angrepet og jobber for tiden med ekspert-rådgivere for å undersøke hendelsen og minimere den pågående IT-forstyrrelsen, skriver United i en pressemelding fredag kveld.

Kampen mot West Bromwich vil spilles som planlagt, bekrefter klubben.

– Selv om dette er en sofistikert operasjon av organiserte nettkriminelle, har klubben omfattende protokoller og prosedyrer på plass for et slikt angrep og har øvd på denne risikoen. Våre cyberforsvar identifiserte angrepet og stengte berørte systemer for å beskytte data. Klubbmediekanaler, inkludert nettstedet og appen vår, er upåvirket, og vi er foreløpig ikke kjent med brudd på personopplysninger knyttet til fansen og kundene våre. Alle kritiske systemer som kreves for at kampen skal finne sted på Old Trafford forblir sikre. Morgendagens kamp mot West Bromwich Albion vil fortsette, skriver klubben.