Vrakes igjen

Foto: Paul Childs / Reuters

Morten Haugdahl Lie

17. desember 2021

ArsenalPremier League

Pierre-Emerick Aubameyang er ikke tilgjengelig for Arsenals kamp borte mot Leeds på lørdag, ifølge manager Mikel Arteta.

Aubameyang, som ble fratatt kapteinsbindet etter et disiplinærbrudd, har blitt utelatt de to siste kampene. På fredagens pressekonferanse kunne Arteta opplyse om at gaboneseren ikke blir med laget til Leeds.

Saken fortsetter under videoen

– Han er ikke tilgjengelig, slo Arsenal-sjefen fast. 

Den spanske manageren fortalte tidligere denne uken at han hadde tatt en prat med Aubameyang ansikt til ansikt. Der skal spissen ha fått beskjed om at han kom til å miste kapteinsbindet.

INGEN AUBAMEYANG: Arteta kunne heller ikke si når spissen ville være tilbake på banen.  Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

– Som manager vil det alltid være utfordringer. Det har vært utfordrende fordi slike beslutninger er tøffe og ikke hyggelige, men du må gjøre det du føler er riktig, svarer Arteta på spørsmål om hvordan Aubameyang tok beskjeden.

Flere medier har rapportert at Aubameyang skal ha fått tillatelse til å reise til Frankrike for å hente hjem sin syke mor. Problemet oppsto da gaboneseren ikke kom tilbake til avtalt tid.

Spissen ble utelatt mot Southampton forrige helg og West Ham i midtuken, Arsenal vant imidlertid begge kampene.

Les også:

Sky Sports: Manchester United-trener blir manager for denne klubben