United og Solskjær ble historisk med 9-0-seier

Isak Brønseth

2. februar 2021

Manchester UnitedPremier LeagueStatistikk

Manchester United knuste Southampton på Old Trafford tirsdag kveld. Dermed henger de fremdeles med i toppen av Premier League.

Etter to minutter så det allerede mørkt ut for Southampton, da Alexandre Jankewitz ble utvist etter en skrekktakling på Scott McTominay. Med én spiller mindre på banen klarte ikke Ralph Hasenhüttls mannskap å stå i mot United.

Saken fortsetter under videoen

Aaron Wan-Bissaka og Marcus Rashford sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget etter 25 minutter. Da litt over halvtimen var gått scoret Southamptons Jan Bednarek selvmål, før Édinson Cavani økte ledelsen til 4-0 seks minutter før pause.

Etter hvilen satte innbytter Anthony Martial inn to mål, mens McTominay, Bruno Fernandes og Daniel James scoret ett mål hver. Bortelaget fikk også sin andre utvisning fire minutter før full tid, da Bednarek ble sendt i garderoben i forkant av straffesparket som Fernandes scoret på.

Kun skjedd to ganger før

Sluttresultatet ble dermed 9-0 til Manchester United. Kun to ganger tidligere har noe lag vunnet en Premier League-kamp med så mange mål.

United var også involvert i 1995, da de slo Ipswich Town 9-0. I 2019 vant Leicester City med samme resultat på bortebane mot Southampton, som også var det tapende laget i kveldens kamp.

Manchester United hadde også syv ulike spillere på scoringslisten i oppgjøret. Ifølge Opta har dette kun skjedd én gang før i ligaens historie, da Chelsea slo Aston Villa i 2012.

Solskjærs mannskap er fortsatt nummer to på tabellen, bak byrival Manchester City. De to lagene har samme poengsum, men City har to kamper til gode. Neste kamp for Manchester United er mot Joshua Kings Everton på Old Trafford kommende lørdag.