United med nytt utrolig comeback: Tok historisk borteseier

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Isak Brønseth

29. november 2020

Manchester UnitedPremier LeagueSouthamptonStatistikk

Det så igjen mørkt ut for Ole Gunnar Solskjærs mannskap da de gjestet Southampton søndag. Men Manchester United kom tilbake nok en gang.

Etter bare 23 minutter av første omgang satte Jan Bednarek inn 1-0 for Southampton mot Manchester United. Hjemmelaget økte deretter ledelsen til 2-0 da James Ward-Prowse scoret på et frispark etter 33 minutter. Dette var også stillingen da lagene gikk til pause.

Saken fortsetter under videoen

Snudde kampen

Etter hvilen ble det derimot tent et lite håp for United. Bruno Fernandes satte inn sitt syvende ligamål for sesongen da det sto 59 minutter på klokka. Édinson Cavani hadde blitt byttet inn i pausen, og sto for den målgivende pasningen. Samme mann satte deretter inn to scoringer etter henholdsvis 74 og 93 minutters spill, og sørget for at United gjorde comeback og vant kampen 3-2.

Dermed opprettholdte laget sin gode statistikk på bortebane. Etter fire bortekamper i ligaen har Manchester United vunnet samtlige. Det litt spesielle er at de også har ligget under i alle sammen.

United er nå det første laget i Premier League-historien som vinner fire bortekamper på rad etter å ha ligget under. De har også vunnet åtte bortekamper på rad i ligaen.

Klatrer på tabellen

Dermed beveger United seg opp til syvendeplass på tabellen. De befinner seg bak Everton på målforskjell, men med én kamp mindre spilt.

Southampton gikk på sin side på sitt tredje tap i ligasammenheng denne sesongen. Overraskelseslaget ligger på femteplass, med ett poeng mer enn Manchester United. Men også de har spilt én kamp mer enn «de røde djevlene».

Les også:

Dette har ikke skjedd på over 100 år i den engelske toppdivisjonen