United-kapteinen med oppsiktsvekkende uttalelser etter Everton-seieren

Marcus Rashford og Harry Maguire, Manchester United, England
Foto: Reuters / JASON CAIRNDUFF

Morten Haugdahl Lie

8. november 2020

Manchester UnitedPremier League

Manchester United-kaptein, Harry Maguire, mener kritikk som rettes mot klubben er forankret i sjalusi.

Noe av presset som ble rettet mot Ole Gunnar Solskjær etter to tap på fire dager, inkludert Champions League-tapet mot Istanbul Basaksehir, ble noe løftet med en 3-1-seier mot Everton.

Saken fortsetter under videoen

Seieren har gitt Solskjær pusterom, for hadde United tapt kampen, ville det vært klubbens dårligste ligastart siden 1989/90-sesongen. Men tre seiere på syv seriekamper gjør fortsatt at klubben befinner seg på nedre halvdel av tabellen.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
PUSTEROM: Solskjær har hatt for vane å slå tilbake etter dårlige resultater. Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Nå sier kapteinen at det noen ganger er vanskelig å ignorere kritikken.

– Det er en ting jeg har lagt merke til i min tid i denne klubben. Jeg har vært her i et og et halvt år og jeg merker at vi er den mest omtalte klubben i verden. Hvorfor? Fordi vi er den største klubben i verden. Folk vil ikke at vi skal gjøre det bra. Hvorfor? Sannsynligvis på grunn av suksessen vi har hatt tidligere, starter Maguire i en video postet av Manchester United på Twitter.

Han mener kritikken, som til tider hagler, kommer under huden til spillerne.

– Vi må leve opp til det, vi må reagere på det og ikke la de negative komme inn i boblen vår på treningsfeltet. Noen ganger er det vanskelig for gutta.

Lørdag vant United borte mot Everton. Etter kampen innrømmer Maguire at tapet mot Arsenal var uventet da klubben egentlig var på rett vei.

– Vi reagerte bra på to dårlige resultater. Vi følte at vi var på rett vei etter Leipzig-kampen (5-0-seier), men vi sviktet mot Arsenal (forrige søndag). Det var ikke bra nok. Vi ga dem en enkel scoring og det var for vanskelig å skape sjanser til å komme tilbake.