Tidligere Tottenham-profil med urovekkende avsløring om hans siste sesong i Spurs

Morten Haugdahl Lie

16. desember 2020

Premier LeagueTottenham

Tidligere Tottenham-forsvarer Jan Vertonghen avslører at han spilte med hjernerystelses-symptomer i ni måneder da han kjempet for tilværelsen i Tottenham.

Vertonghen ble skadet i Champions Leagues semifinale mot Ajax i 2019 etter å ha skallet med lagkamerat Toby Alderweireld.

Saken fortsetter under videoen

Forsvarsspilleren fikk spille videre etter flere langvarige kontroller av Spurs´medisinske team på sidelinjen, men da han innså at symptomene hans var for alvorlige til å fortsette, signaliserte Vertonghen raskt til benken at han måtte av banen.

GODT LIKT I SPURS: Jan Vertonghen gjorde sjelden en dårlig kamp i Tottenham-trøya. Foto: Wikipedia

Vertonghen forlot Spurs på slutten av forrige sesong etter at han og klubben ikke ble enig om en ny kontrakt. Nå forteller Benfica-spilleren til den belgiske avisen Sporza at skadevirkningene førte til at han mistet plassen i laget.

– Mange vet ikke dette, men hodeskaden mot Ajax påvirket meg veldig lenge. Jeg hadde svimmelhet og hodepine. Forleden var det historien om David Luiz og Raul Jimenez, der Jimenez fikk en brudd på hodeskallen. Med meg var det nesen min, og jeg fortsatte å spille, noe jeg ikke skulle ha gjort, ifølge legene. Til slutt tror jeg at jeg led av den hodeskaden i omtrent åtte eller ni måneder. Det var grunnen til at jeg ikke spilte bra, sier belgieren.

HODESKADE: Her bæres belgieren av banen etter hodesmellen mot Ajax. Foto: Skjermdump

– Jeg var søppel

Grunnen til at han spilte var for å vise seg frem, både for egen klubb og andre klubber, sier midtstopperen.

– Jeg hadde ett år igjen på kontrakten, og jeg trodde jeg måtte spille fordi jeg måtte vise meg frem for andre klubber og for Tottenham, men da jeg spilte, var jeg søppel. Jeg klarte bare ikke å spille en god kamp. Det var ikke mange som visste det.

BLE IKKE MED VIDERE: Mourinho har forvandlet Tottenham igjen, til tross for at Vertonghen forlot klubben. Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Regelendring denne uken

Den tidligere Tottenham-spillerens historie kommer i kjølvannet av debatten om et ekstra «hodeskade-bytte» i kampene i Premier League.

Nå skriver The Times at Premier League-klubbene kommer til å vedta en regelendring denne uken, der man i andre halvdel av sesongen får lov til å bytte ut en spiller som viser tegn til hjernerystelse, til tross for at laget har brukt alle tre byttene.