Thomas Tuchel ble historisk da Chelsea vant igjen

Isak Brønseth

8. mars 2021

ChelseaPremier LeagueStatistikk

London-klubben vant 2-0 da Everton gjestet Stamford Bridge mandag kveld. Nok en gang holdt de også buret rent.

Chelsea tok først ledelsen da det var spilt en halvtime av oppgjøret. Everton-forsvarer Ben Godfrey forsøkte å blokkere en avslutning fra Kai Havertz, men endte med å sette ballen forbi egen keeper og i mål. Det sto 1-0 til pause.

Etter hvilen tok det 20 minutter før Chelsea fikk tildelt et straffespark. Everton-keeper Jordan Pickford felte da Havertz, som var på vei gjennom, inne i feltet. Jorginho tok straffen, og satte inn 2-0-målet.

Etter 70 minutter forsøkte Carlo Ancelotti å ta grep ved å sette inn Joshua King for Gylfi Sigurðsson. Nordmannen klarte derimot ikke å sette sitt preg på kampen.

Tuchel historisk

Dermed holdt også Chelsea nullen nok en gang. Etter fem hjemmekamper som manager for klubben i Premier League har Thomas Tuchel fremdeles til gode å se laget sitt slippe inn mål. Dette har ingen oppnådd før tyskeren.

Det er også fjerde kamp på rad i alle turneringer at Chelsea unngår baklengsmål. For øyeblikket ligger de på fjerdeplass i Premier League, og leder 1-0 etter første oppgjør i åttendelsfinalen i Champions League mot Atlético Madrid. I tillegg skal de spille kvartfinale i FA Cupen mot Sheffield United den 21. mars.

Returoppgjøret mot Atlético Madrid spilles onsdag neste uke på Stamford Bridge. Før det skal de til Elland Road for å spille bortekamp mot Leeds United i Premier League kommende lørdag.