Statsminister Boris Johnson åpner for at fans kan returnere til toppfotballen

Foto: Sanjiva Persad/Wikipedia

Jørgen Haug

23. november 2020

Premier League

Fra og med neste uke vil opptil 4000 tilskuere få lov til å returnere til tribunene på sportsarrangement i England.

Det melder den britiske avisen The Guardian mandag ettermiddag.

Saken fortsetter under videoen

I tillegg vil breddefotballen returnere når statsminister Boris Johnson letter på smittevernreglene etter strenge regler de siste ukene.

Statsministeren sa at tilskuere vil få tillatelse til å komme på arrangementer både innendørs og utendørs i regionene hvor det er lite smitte. Det forutsetter naturligvis at tilskuerne kan holde avstand på kamp.

Nivåinndeling

England innfører samtidig en nivåinndeling av regioner etter grad av smitte. Det vil bli delt inn i nivå 1-, 2- og 3-regioner.

Det er foreslått et tak på 4000 tilskuere for utendørsidretter, eller opptil 50 prosent av kapasiteten, i nivå 1-regioner. For innendørsarrangementer vil taket bli 1000 tilskuere.

I nivå 2-regioner vil taket på tilskuere bli 2000 utendørs og 1000 innendørs. I nivå 3-regioner vil det fortsatt være forbudt å ha fans på plass.

– Jeg er sikker på at idretten vil ta hvert steg for å sikre at deres fans er trygge. Jeg er også sikker på at fansen vil ta vare på hverandre til vi på en trygg måte kan få alle tilbake på tribunene, sa Boris Johnson.

Det er fortsatt usikkert hvilke deler av England som vil falle under hvilke nivå. Statsministeren sa at en avgjørelse rundt dette vil bli annonsert på torsdag.