Statistikken er på deres side: Derfor overlever Leeds i Premier League

Pablo Hernandez

Isak Brønseth

27. desember 2020

LeedsPremier League

Søndag vant Leeds United 1-0 mot Burnley på Elland Road. Nå taler mye for at klubben kan unngå nedrykk ved sesongslutt.

Marcelo Bielsa og hans mannskap har med det tatt 20 poeng på de første 15 serierundene. Det har aldri skjedd før at et lag har rykket ned fra Premier League med en slik poengsum etter så mange kamper.

Søndag satte Patrick Bamford inn sitt tiende ligamål på et straffespark bare fem minutter ut i første omgang. Resultatet ble stående, og Leeds tok alle de tre poengene.

Leeds rykket opp til Premier League da de vant Championship forrige sesong. Da hadde ikke klubben spilt på øverste nivå siden 2003/04-sesongen. Fra 2007 til 2010 var de også så langt nede som på tredje nivå, i League One.

– Hver kamp er en stor utfordring

Bielsa ble manager i 2018, og kan vise til svært gode resultater. Argentineren fikk spørsmål om hvor fornøyd han var med lagets poengsanking etter kampen:

– Vi har hatt oppturer og nedturer. Målet vårt er å kunne konkurrere med alle motstanderne våre i Premier League, men det er ingen enkel oppgave. Hver kamp i denne ligaen er en stor utfordring, svarte Bielsa.

Neste kamp for Leeds kommer allerede tirsdag 29. desember mot bunnlaget West Bromwich Albion. Deres første motstander i 2021 er José Mourinhos Tottenham Hotspur, når Bielsa og Leeds gjester London-klubben 2. januar.