Solskjærs United-lag var Englands beste i 2010: Slik gikk det med talentene

Morten Haugdahl Lie

19. januar 2021

Manchester UnitedPremier League

Det snakkes om gull i den røde delen av Manchester om dagen, og gull har faktisk Solskjær vunnet som manager for United tidligere.

Det gjorde han i 2010 som manager for Uniteds reservelag.

Saken fortsetter under videoen

Etter å ha vunnet Premier Reserve League North møttes United og Aston Villa, som var vinnerne av Premier Reserve League South, i finalen.

United vant finalen etter straffespark-konkurranse og kunne dermed feire tittelen som Englands beste reservelag.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
KAN VINNE PREMIER LEAGUE: Solskjær har tonet ned snakket om tittelen denne sesongen, men klubben leder Premier League for øyeblikket. Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Men etter 11 år, hva har skjedd med de talentfulle United-spillerne som spilte i finalen? Vel, la oss ta en titt:

Ben Foster

Foster ble hentet fra Stoke i 2005, men var, ifølge Sir Alex Ferguson, ikke klar for å bli førstekeeper med en gang. Etter to låneopphold i Watford, kom han tilbake til klubben i 2007, men måtte da operere leddbåndet, noe som gjorde at han var ute hele sesongen.

Foster erstattet en skadd Edwin van der Sar de første to månedene i 2009/10-sesongen, men måtte finne seg i å være andrekeeper så fort nederlenderen var tilbake.

Samme år ble han solgt til Birmingham og deretter ble han hentet av West Brom. Han er nå 37 år og spiller regelmessig for Watford i Championship.

Rafael da Silva

En av de mest suksessfulle spillerne fra Uniteds reservelag i denne finalen når det gjelder opptredener for førstelaget.

Brasilianeren spilte 170 kamper for United fra 2008 til 2015. I 2015 ble han solgt til franske Lyon hvor han spilte i fem år.

Sommeren 2020 ble høyrebacken hentet til Istanbul Basaksehir og var med da den tyrkiske klubben vant hjemme mot United i Champions League tidligere denne sesongen.

TILBRAKTE 7 ÅR I KLUBBEN: Rafael gjorde sakene sine godt i Manchester United. Her i duell med Morten Gamst Pedersen. Foto: Wikipedia

Joe Dudgeon

Dudgeon var en forsvarsspiller med et stort potensiale. I en alder av 15 år spilte Dudgeon for Uniteds U18-lag, og han fikk faktisk et draktnummer for seniorlaget i 2009/10-sesongen.

Men han forlot klubben uten å ha spilt noen kamper for førstelaget i 2011. Turen gikk videre til Hull hvor han spilte 33 kamper på fire år. I 2015 la han opp som fotballspiller.

Som 28-åring jobber Dudgeon som ungdomstrener for Nord-Irland og Manchester City, hvor han også fungerer som speider.

Corry Evans

Var Uniteds kaptein i finalen, men fikk aldri sin debut for Manchester Uniteds førstelag.

Evans ble hentet av Hull i 2011, før han signerte for Blackburn i 2013 hvor han nå er inne i sin åttende sesong for klubben.

Ritchie de Laet

De Laet ble faktisk kåret til årets reservelagsspiller etter reservelagets suksess i 2010 og hadde allerede spilt seks førstelagskamper for klubben. Han fikk imidlertid ikke spille ytterligere en kamp for førstelaget.

Etter flere utlån fra United ble han hentet til Leicester i 2012. Der klarte han utrolig nok å vinne Premier League i 2016, samme sesong var han på lån hos Middlesborough, hvor han hjalp de med å rykke opp fra Championship.

Deretter gikk veien videre til Aston Villa og nå Royal Antwerp.

Oliver Gill

Sønnen til den tidligere administrerende direktøren i Manchester United, David Gill, vant årets reservelagsspiller i 2011. Samme år la han opp som fotballspiller for å studere økonomi ved Durham University.

Oliver Norwood

Enda et stort talent som aldri fikk sin seniordebut for United og ble hentet til Huddersfield i 2012. Norwood gjorde sakene sine bra i Championship med Huddersfield, Reading og Brighton, samt i Fulham og Sheffield United på lån.

Etter å ha signert for Sheffield United permanent i 2019 fikk han endelig muligheten i Premier League og spilte alle 38 kampene for Chris Wilders lag forrige sesong.

Rodrigo Possebon

Fantastisk navn, ikke fullt så fantastisk karriere.

Fikk åtte førstelagskamper inkludert finaleseieren i Ligacupen i 2009. Fire år senere spilte han i brasiliansk fjerdedivisjon. I en alder av 31 år befinner han seg nå i Ho Chi Minh City i Vietnam.

STORT TALENT: Possebons karriere ble alt annet enn spådd, han spiller nå fotball i Vietnam. Foto: Skjermdump

Cameron Stewart

Stewart fikk heller ingen førstelagskamper for United og ble hentet av Hull i 2011. Etter utlån til Burnley, Blackburn, Charlton og Leeds signerte han for Ipswich i 2014. Veien gikk videre til Lincoln City i 2017 hvor han spilte en sesong.

Stewart har vært klubbløs siden 2018.

Federico Macheda

Hvem kan glemme DET målet mot Aston Villa i april 2009? Et mål som hjalp dem med å vinne Premier League foran nesen på Liverpool.

Men Macheda ble aldri den spissen som fansen, med rette, trodde han skulle bli. Fra 2011 til 2014 var han utlånt til Sampdoria, Queens Park Rangers, Stuttgart, Doncaster (to ganger) og Birmingham. Deretter ble han signert av Cardiff i 2014, Novara i 2016 og Panathinaikos i 2018, hvor han fortsatt befinner seg.

Federico Macheda, Manchester United, England
BIDRO TIL SERIEGULL: Macheda vil alltid bli husket for målet han gjorde mot Aston Villa i 2009/10-sesongen. Foto: Allison Pasciuto/Wikipedia

Mame Biram Diouf

United signerte faktisk Diouf fra Solskjærs Molde i 2009 hvor han hadde scoret 45 mål på 86 kamper.

Men spissen spilte bare ni kamper for Uniteds førstelag før han ble kjøpt av tyske Hannover i 2012. Deretter ble han hentet tilbake til Premier League og Stoke i 2014, hvor han spilte i seks år.

Foran årets sesong signerte han for tyrkiske Hatayspor.

Ron-Robert Zieler

Keeper Zieler fikk heller ikke noen seniordebut for Manchester United.

I likhet med Diouf ble han hentet av Hannover. Etter seks år i Tyskland, vendte han tilbake til England, denne gang for Leicester før han, bare sesongen etter, ble kjøpt av Stuttgart.

I 2019 ble han igjen hentet til Hannover, men spiller denne sesongen for Köln på lån.

Scott Wootton

Wootton spilte faktisk fire kamper for førstelaget, inkludert et 5-4 tap for Chelsea i Ligacupen.

Han ble hentet av Leeds i 2013 og senere kjøpt av MK Dons i 2016. Han spiller nå i League One for Plymouth Argyle.

Gabriel Obertan

Den franske kantspilleren spilte 28 kamper for United før han ble kjøpt av Newcastle i 2011.

Fem sesonger i Newcastle ble etterfulgt av korte opphold i Anzhi Mackhachkala, Wigan og Levski Sofia før han i 2019 signerte for tyrkiske Erzurumspor.

HENTET SOM ET STORT TALENT: Obertan fikk det ikke helt til i sin tid som United-spiller. Foto: Wikipedia

Will Keane

Skader ødela mye for en lovende Keane, som spilte bare tre kamper for førstelaget.

Han signerte permanent for Hull i 2016, men fikk bare 26 kamper for dem. En noe mislykket tid i Ipswich fulgte så, før han foran denne sesongen signerte for Wigan, hvor han har scoret fem mål på 12 kamper.

FEIRER SCORING I 2011: Keane har hatt en skadepreget karriere. Foto: Wikipedia

Paul Pogba

Pogba var bare 17 år på den tiden og måtte nøye seg med en plass på benken i finalen mot Villa.

I 2012 ble han hentet av Juventus hvor han utviklet seg til å bli en verdensklassespiller. I 2016 ble han hentet tilbake til Manchester United for 89 millioner pund, men har vel kanskje ikke betalt tilbake i form av prestasjoner enda.

Pogba linkes stadig bort fra klubben, men har vist seg fra sin beste side de siste par kampene denne sesongen.

Paul Pogba, Manchester United
POGBA: Franskmannen begynner omsider å vise form denne sesongen. Foto: REUTERS / PHIL NOBLE

Les også:

Van Gaal ga 14(!) akademi-spillere senior-debuten i United: Dette gjør de i dag

Disse klubbene har høyest lønningsbudsjett