Slik gikk det med Leicester-spillerne som fikk sparken etter orgie under treningsleir

Foto: Pottercomuneo/Wikipedia

Isak Brønseth

26. november 2020

Leicester CityPremier League

I 2015 ble tre unge spillere sparket fra Leicester City etter å ha filmet seg selv mens de hadde sex med tre kvinner i Thailand. I dag er to av dem fremdeles aktive fotballspillere.

Nyheten om at tre Leicester City terminerte kontraktene til tre av sine spillere vakte oppsikt sommeren 2015. Laget hadde vært på promoteringsreise i Thailand i forkant av sesongen som skulle ende med et sjokkerende ligagull for klubben. Inne i et hotellrom i Bangkok hadde forsvarsspiller James Pearson, målvakt Adam Smith og angrepsspiller Tom Hopper invitert tre lokale kvinner.

Saken fortsetter under videoen

Det hele endte med en skandale. På hotellrommet gjennomførte de en sex-orgie, mens spillerne filmet hele seansen. I videoen kunne man også høre dem komme med rasistiske uttalelser rettet mot kvinnene.

Slik gikk det med dem

Kun to av dem er fremdeles aktive fotballspillere den dag i dag. De fikk alle fornyet tillit hos klubber i lavere divisjoner etter skandalen.

James Pearson (lagt opp)

Pearson ble hentet til Leicester City i 2012. Hans far, Nigel Pearson, var da inne i sin andre periode som manager for klubben. I løpet av sitt Leicester-opphold ble James Pearson utlånt til Carlisle United og Wrexham, og spilte aldri en offisiell kamp for Leicester.

Etter 2015 var han klubbløs en periode, før han signerte for Barnet i League Two. Der spilte han 15 ligakamper, før ferden gikk videre til Coventry City. Der slet han med skadeproblemer, og fikk ikke spille en eneste kamp. I 2017 gikk han til Kidderminster Harriers i National League North, som tilsvarer sjette nivå i engelsk fotball. Der spilte han 23 ligakamper og scoret ett mål.

I 2018 byttet Pearson klubb nok en gang. Denne gangen ble han hentet til Macclesfield Town, som spilte i League Two. Der spilte han også 23 kamper og noterte seg for én scoring. I oktober i år bekreftet Pearson overfor The Guardian at han har lagt skoene på hylla på grunn av skadetrøbbel, 27 år gammel. Spillerkarrieren hans endte dermed med nedrykk, da Macclesfield Town ble sendt ned til National League etter to sesonger på fjerde nivå.

Adam Smtih (Yeovil Town)

Målvakt Adam Smith ble også lånt ut til en rekke klubber da han fremdeles var en del av Leicester City. I likhet med Pearson spilte heller ikke han en eneste tellende kamp for «The Foxes».

Etter Leicester-oppholdet gikk Smith til Northampton Town. Der var han med på å rykke opp fra League Two til League One, og spilte totalt 86 kamper for klubben. I 2017 signerte Smith for Bristol Rovers, der han var på banen ved 28 anledninger i League One fram til i fjor. Da gikk han til League Two-klubben Forest Green Rovers. Han er nå utlånt til Yeovil Town for andre år på rad, og spiller fast i National League, altså på femte nivå. Yeovil Town ligger for øyeblikket nederst på tabellen, og har enda ikke vunnet en kamp etter ni serierunder.

Tom Hopper (Lincoln City)

Hopper er den spilleren som spiller på høyest nivå i dag, for Lincoln City i League One. Heller ikke han spilte offisielle kamper for Leicester City, og signerte for Scunthorpe United da han fikk sparken i 2015. Der spilte han over 100 kamper på tredje nivå, og scoret 20 ligamål.

I 2018 ble han hentet til Southend United. Der spilte han 28 kamper, og var med på å rykke ned til League Two i år. Deretter ble han hentet til Lincoln City, hvor han er fast mann i angrep i dag. Lincoln City er nummer tre på tabellen i League One, og Hopper har bidratt med to ligamål på de første 13 kampene.