Sir Alex Ferguson med stor Henderson-avsløring: – Vi var klare, så kom kontrabeskjeden

Foto: John Jones/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

16. januar 2021

LiverpoolManchester UnitedPremier LeagueSunderland

Sir Alex Ferguson forteller at han ønsket å kjøpe Jordan Henderson mens han var United-sjef, men ble frarådet det av klubbens medisinske personell.

Kaptein Henderson ledet Liverpool til klubbens første Premier League-tittel på 30 år forrige sesong. Starten på Liverpool-karrieren var likevel svært tøff og flere Liverpool-supportere vendte seg mot midtbanespilleren.

Saken fortsetter under videoen

De siste årene har han imidlertid bevist at han er en verdensklasse-spiller.

Var klare med et bud

Fredag stilte Sir Alex Ferguson, Sir Kenny Dalglish, Gareth Southgate og Jürgen Klopp til en virtuell prat i forbindelse med Sports United Against Dementia and the League Managers Association’s charity.

Der fortalte Ferguson at den engelske landslagsspilleren kunne blitt Manchester United-spiller dersom skotten ikke hadde lyttet til råd fra hans medisinske team, ifølge Sky Sports.

Vi var klare til å komme med et bud på Jordan Henderson mens han var i Sunderland. Jeg snakket med Steve Bruce, og han elsket fyren. Men så sa vårt medisinske team at de ikke var fornøyd med løpestilen hans, de mente at han kunne være en skadeutsatt spiller.

VILLE KJØPE HENDERSON: Ferguson ble imidlertid advart om løpestilen til midtbanespilleren. Foto: Wikipedia

Ifølge den legendariske United-manageren er Jordan Henderson en av spillerne han angrer på at han ikke kjøpte.

– Vi elsket ham som spiller. De siste årene har han vært fantastisk. Alt jeg har hørt om han som person sier meg at jeg gikk glipp av veldig god spiller og en god person, sier Ferguson.

Ga noen råd

Sir Kenny Dalglish brakte istedenfor Henderson til Liverpool i 2011. Nå avslører han de viktigste rådene han ga midtbanespilleren tidlig i løpet av sin Liverpool-karriere.

Han viftet voldsomt med armene hvis han gjorde en feil. Jeg fortalte han at han ikke må gjøre det, hvis du gjør det, vet alle at du har gjort en feil. Det kan være en feil, men ikke vis dem det, forteller Dalglish.

LEGENDEN: Dalglish var mannen som hentet Henderson til Liverpool for 10 år siden. Foto: chris f 1983/Wikipedia

Søndag barker Liverpool og Manchester United sammen på Anfield. Manchester United leder Premier League med tre poeng over nettopp sin argeste rival Liverpool.

Lad opp til storkampen med disse sakene:

Straffedebatten: United-stjerne avslører hvem som lærte spillerne å være kyniske

Det psykologiske spillet i gang før storkampen: Klopp med stikk til United

Dette svarer Solskjær på straffespark-stikket fra Klopp

Liverpool vant over Manchester United i kampen om stortalent