Sendes på lån seks måneder etter at han ble spilleklar for storklubben

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Morten Haugdahl Lie

4. januar 2021

ArsenalOvergangerPremier League

Arsenals William Saliba skal sannsynligvis spille for franske Nice resten av sesongen.

Det melder engelske The Guardian.

Saken fortsetter under videoen

Nice, som for øyeblikket ligger på 12. plass i Ligue 1, vil dekke midtstoppernes lønn og er ikke pålagt å betale en lånesum. Avisen skriver at Arsenal fremdeles er fast bestemt på at 19-åringen har en fremtid i Nord-London. Det skal dermed ikke dreie som en opsjon på kjøp.

Det har vært en frustrerende sesong for Saliba, som har spilt med Arsenals U23 etter å ikke ha blitt registrert til Mikel Artetas Premier League- eller Europa League-lag.

TØFF SESONG: Mikel Artetas Arsenal har slitt denne sesongen, nå skal han rydde i spillergruppen. Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Mange Arsenal-fans hadde store forhåpninger til den franske midtstopperen etter at han kom tilbake til Arsenal etter et sesonglangt lån i Saint-Etienne i sommer. Overraskende nok mente Arsenal-sjef Mikel Arteta at franskmannen måtte utvikle seg ytterligere før han får en plass på førstelaget.

Saliba er den andre Arsenal-spilleren som går på lån i dette overgangsvinduet, etter Sead Kolasinacs overgang til Schalke 04.

Arsenal har ikke bekreftet avtalen enda.