Scoret sitt hundrede ligamål for klubben i sesongens første seier

Billy Sharp, Sheffield United, England

Isak Brønseth

13. januar 2021

NewcastlePremier LeagueSheffield United

Tirsdag tok Sheffield United sin første seier i Premier League for sesongen. Billy Sharp sørget for tre poeng fra krittmerket.

Det skulle gå 18 serierunder før Sheffield United vant sin første kamp i ligaen for sesongen. Lørdag slo de Bristol Rovers 3-2 i tredje runde i FA Cupen, og i går fulgte de opp med en sterk 1-0-seier mot Newcastle United på Bramall Lane.

Bortelagets Ryan Fraser ble riktignok utvist da han fikk sitt andre gule kort like før pause. Et stykke ut i andre omgang ble Billy Sharp felt av Federico Fernández innenfor Newcastles 16-meter. Dommer Andrew Madley måtte benytte seg av VAR-teamet, og konkluderte etter hvert med å gi et straffespark til Sheffield United.

Kaptein Sharp tok selv straffen, og satte den til venstre for Newcastle-keeper Karl Darlow. Dette var 34-åringens ligamål nummer hundre for barndomsklubben Sheffield United.

Sharp har derimot spilt for flere klubber gjennom sin karriere, deriblant Scunthorpe United, Doncaster Rovers, Southampton, Nottingham Forest og Leeds United.

Han har likevel bare spilt 33 kamper på øverste nivå i ligasystemet. Forrige sesong scoret han tre mål på 25 kamper i Premier League for Sheffield United. Denne sesongen står han med to scoringer på seks kamper.

Klubben ligger fremdeles nederst på tabellen, og det er ti poeng opp til Brighton & Hove Albion på trygg grunn.

Mistet sønnen og spilte på nivå tre. Nå lever han ut drømmen i Premier League.