Saksøkte verdens antidopingbyrå: Onsdag fikk han sin unnskyldning

Morten Haugdahl Lie

4. november 2020

Crystal PalaceLiverpoolPremier League

Mamadou Sakho har mottatt en unnskyldning fra verdens antidopingbyrå (WADA). WADA hevdet feilaktig at forsvarsspilleren hadde testet positivt på en dopingtest under sin tid i Liverpool.

Det skriver Sky Sports.

Saken fortsetter under videoen

Sakho ble suspendert etter å ha testet positivt i mars 2016 for stoffet Higenamine, som ikke var på WADAs liste over forbudte stoffer.

Den franske midtstopperen, som spilte for Liverpool på den tiden, ble suspendert i 30 dager fra all europeisk fotball. Straffen gjorde at Sakho mistet Europa League-finalen og EM 2016.

UEFA avviste saken i juli 2016 og kritiserte WADA et år senere fordi de ikke klarte å gi klarhet over stoffets status.

Gikk til sak

Sakho, som ble kjøpt av Crystal Palace i august 2017, saksøkte WADA for ærekrenkelse. På høyesterettsmøte i London onsdag aksepterte han en unnskyldning fra byrået og en ukjent sum i erstatning.

– WADA trekker seg og beklager de ærekrenkende påstandene. WADA aksepterer at det burde forekommet ærekrenkende påstander, gitt at Sakho var blitt frikjent av UEFA. WADA aksepterer at Sakho ikke brøt UEFAs antidopingforskrifter, ikke jukset, ikke hadde til hensikt å oppnå noen fordel og handlet i god tro, skriver WADA i en pressemelding.

FRIFUNNET: Sakho fikk sin unnskyldning fra WADA, her fra Liverpool-tiden. Foto: Wikipedia

Etter rettssaken var det en lettet Sakho som møtte pressen.

– Jeg føler meg glad, glad for familien min, glad for alle vennene mine, for alle menneskene som var rundt meg i løpet av dette tøffe året. Det er ikke lett når du er profesjonell fotballspiller eller idrettsutøver. Doping er det verste du kan bli beskyldt for. Jeg tror det er viktig for idrettsutøvere å ha denne typen eksempel og være forsiktige med alt de tar, sier franskmannen.

Det hører til i historien at Sakho var fast på landslaget til Frankrike før han ble utestengt. Etter suspensjonen har han spilt en kamp for landet sitt.