Rooney avslører at han var enig med en annen PL-klubb før United kjøpte han

Wayne Rooney
Foto: Action Images / ANDREW COULDRIDGE

Wayne Rooney ble for alvor en attraktiv spiller etter å ha scoret ni mål i 2003/04 for Everton. Nå avslører han at han var enig med en annen Premier League-klubb før Manchester United kjøpte han.

I en alder av bare 18 år ble han hentet til Manchester United for 25,6 millioner pund. Det var også den høyeste summen en klubb hadde betalt for en spiller under 20 år på den tiden.

Saken fortsetter under videoen

Resten av United-karrieren er velkjent, men det var ikke gitt at det var der han skulle ende opp etter 2003/04 sesongen.

Til UTD Podcast, forteller Uniteds toppscorer gjennom tidene at både Newcastle og Chelsea prøvde å signere han.

– Everton slet virkelig med penger på den tiden, og jeg fant ut at de hørte på tilbud fra andre klubber. Klubben prøvde å presse meg til å signere for Chelsea fordi de betalte mest penger, sier Rooney.

MANCHESTER UNITED: Wayne Rooney er mestscorende spiller gjennom tidene i United med 253 mål i Premier League. Foto: Wikipedia

Men det var en annen klubb som etterhvert skulle komme langt i forhandlingene om den da 17 år gamle spissen.

– Jeg visste at United var interessert i meg, men de ville egentlig vente et år med å hente meg. Så kom Newcastle på banen. Jeg tenkte at jeg ikke kunne vente et år på United og jeg kunne ikke spille for Everton en sesong til heller. Jeg var forberedt på å signere for Newcastle den sommeren, avslører Rooney.

Lite visste Ferguson og United at Rooney hadde en plan. For den legendariske spissen, ville helst spille med spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes og Roy Keane.

– Jeg snakket med Newcastle om lønn og slike ting, men jeg hadde et krav til dem. Hvis United ville kjøpe meg sesongen etter så måtte de la meg gå, og det gikk Newcastle med på, sier engelskmannen.

REKORD FOR ENGLAND: Wayne Rooney er også mestscorende spiller for det Engelske landslaget med 53 mål. Foto: Wikipedia

Deretter gikk Rooney tilbake til United med et ultimatum.

– Jeg fortalte dem at hvis de ikke hentet meg nå så ville jeg signere for Newcastle. Det var uaktuelt for dem så det endte med at Manchester United kjøpte meg.