Rivalene møtes igjen etter 16 år: Dette sier Solskjær om den urovekkende hjemmeformen

Morten Haugdahl Lie

19. desember 2020

LeedsManchester UnitedPremier League

Ole Gunnar Solskjær avfeier at Manchester Uniteds dårlige hjemmestatistikk denne sesongen er et mentalt problem.

Uniteds 3-2-seier mot Sheffield United torsdag var den sjette borteseieren på rad for Solskjærs mannskap. Likevel har de vunnet bare en gang hjemme, mot West Brom, tapt tre kamper og spilt uavgjort i to kamper.

Saken fortsetter under videoen

– Jeg tror ikke det er et mentalt problem. Det kan det ikke være fordi det ikke er noen fans verken hjemme eller borte. Vi bør være mer vant til banen, så vel som omgivelsene på Old Trafford og miljøet der. Noen ganger går det på fine marginer, hvem som får det første målet og hvordan motstanderlaget legger opp sitt spill mot oss, sier Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
TUNG STATISTIKK: Solskjær har hatt lite å juble for på hjemmebane denne sesongen. Foto: REUTERS / TOBY MELVILLE

Søndag kommer rivalene Leeds på besøk. Nordmannen antyder at den ekspansive stilen til Leeds vil passe United, men han er likevel forberedt på en vanskelig kamp.

– Vi skal spille mot et lag som vil gjøre det vanskelig for oss, men det blir kanskje en åpen kamp også. Jeg vet hvor mye det betyr å vinne for supporterne og klubben vår. Det er en annen type Leeds som kommer på søndag. Leeds har en trener (Marcelo Bielsa) som virkelig har gjort en god jobb med dem, og de vil teste oss til det ytterste, sier Solskjær.

Marcelo Bielsa, Leeds United, England
FÅR SKRYT: Marcelo Bielsa lovprises for jobben han har gjort i Leeds av Solskjær. FOTO: REUTERS/Eddie Keogh

Leeds og Manchester United møtes for første gang i Premier League på 16 år. Lørdag er det i tillegg to år siden Solskjær erstattet José Mourinho som manager i klubben.