Premier League-spiller må sette karrieren på vent: Aksepterer at han kanskje må legge opp

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

2. mars 2021

Premier League

Fulham-spiller Kevin McDonald har avslørt at han må sette karrieren på vent for å få en nyretransplantasjon.

Skotten har lidd av en nyresykdom i 14 år, skriver Sky Sports.

Saken fortsetter under videoen

McDonald har spilt over 500 kamper i karrieren og har representert Skottland ved fem anledninger. Nå venter han på operasjon for å unngå dialyse.

32-åringen håper å spille fotball igjen etter inngrepet, men han har akseptert at han kan ha tatt på seg fotballskoene for siste gang.

– Gjennom årene har nyrefunksjonen min blitt verre. Det er det som skjer som en del av sykdommen, den blir verre over tid. Håpet var å kunne komme meg gjennom fotballkarrieren og deretter få en nyretransplantasjon, men dessverre er det ikke mulig, sier McDonald til Sky Sports.

Ifølge Fulham-spilleren har han en nyre som ikke fungerer i det hele tatt mens den andre er på 10 prosent.

– Det er vanskelig å fordøye, men fotball er andreprioritet nå. Livet mitt, familien min, vennene mine og helsa mi er nummer en, sier McDonald.

FULHAM-SJEFEN: Scott Parker må klare seg uten McDonald i kampen om overlevelse i Premier League. Foto: Skjermdump

Midtstopperen sier han har full tiltro til legene og vil høre på alle råd fra dem, selv om det betyr at han må legge opp som fotballspiller.

– Jeg kommer til å høre på legens- og nyreteamets råd. Hvis de sier til meg at jeg må legge opp i morgen, så vil jeg legge opp i morgen, sier skotten.

McDonald startet fotballkarrieren i Dundee før han ble hentet til Burnley i 2008. Midtstopperen har også spilt i Sheffield United og Wolverhampton før han signerte for Fulham i 2016.

Fulham blir altså uten McDonald i jakten på en sikker plass i Premier League. Etter 26 serierunder ligger klubben tre poeng bak Newcastle som innehar 17. plassen.

Les også:

Koronaviruset: Tilskuere kan være på tribunene igjen før sesongslutt

Fra cuptriumf til identitetskrise: Historien om den tidligere Premier League-klubbens fall