Premier League setter hardt mot hardt: – Vil be klubbene trekke seg ut umiddelbart

West Ham United
Foto: REUTERS / Ian Walton

Morten Haugdahl Lie

20. april 2021

Premier League

Premier League vil gjøre alt for å sette en stopper for den nye superligaen.

Tirsdag ble det gjennomført et møte mellom de 14 resterende Premier League-klubbene. Møte handlet om den nye superligaen, men topp 6-klubbene ble holdt utenfor.

Saken fortsetter under videoen

I en felles pressemelding fordømmer de den nye ligaen.

– Premier League vurderer nå alle mulige tiltak for å stoppe turneringen, i tillegg til å holde aksjeeierne som er involvert ansvarlig.

– Ligaen vil fortsette å jobbe med viktige aksjonærer, inkludert supportergrupper, myndighetene, UEFA, FA, EFL, PFL og LMA, for å beskytte sporten og be klubbene involvert i den foreslåtte turneringen om å trekke seg ut umiddelbart.

– Disse forslagene er et angrep på sportslig integritet, undergraver konkurransen og ignorerer supporterne, de tusenvis av klubbene og millioner av spillere, fra Premier League til amatører, som kan strebe etter å nå til topps, akkurat slik våre 150 pluss akademispillere som kom fra grasrota og ble utviklet til førstelagsspillere, skriver blant andre West Ham.

Tirsdag kunne også Daily Mail melde at Liverpool-kaptein Jordan Henderson skal ha innkalt alle Premier League-kapteiner til krisemøte.

KRISEMØTE: Superliga-nyheten har skapt kaos i fotball-verdenen. Foto: John Jones/Wikipedia

Arsenal, Manchester United, Manchester City og Chelsea skal alle spille semifinaler i Europa League og Champions League, men står nå i fare for å bli kastet ut av turneringene.

UEFA og FIFA varslet mandag om disse konsekvensene.

Les også:

Premier League-klubb tordner mot de engelske gigantene

UEFA og FIFA slår tilbake mot ny superliga: Dette blir storklubbenes konsekvenser