Premier League-dommeren med ellevill dommertabbe

Morten Haugdahl Lie

27. februar 2021

BrightonPremier LeagueWest Bromwich

Premier League-dommer Lee Mason fikk for alvor søkelyset rettet mot seg da Brightons Lewis Dunk ikke fikk frisparkmålet sitt godkjent mot West Brom.

Brighton fikk frispark på stillingen 1-0 til WBA. Midtstopper Dunk var klar til å ta frisparket mens WBA-keeper Sam Johnstone dirigerte muren.

Da Mason blåste i fløyten var Dunk rask til å skyte, men Johnstone sto fortsatt ved stolpen å dirigerte muren og rakk dermed ikke bort på skuddet som gikk i mål.

Mason valgte først og annullere målet før han like etterpå godkjente scoringen. Til slutt kom VAR inn i bildet og annullerte scoringen igjen.

Etter flere minutter frem og tilbake med protester fra begge lag, måtte Dunk ta frisparket på nytt. Johnstone var klar denne gangen og reddet forsøket.

Se scoringen som ble annullert her:

Smell for Brighton

Brighton klarte aldri å utligne på The Hawthorns og kampen endte 1-0 til WBA som tok tre viktige poeng i kampen om å overleve i Premier League.

Det var Kyle Bartley som headet ballen i nota fra et hjørnespark etter bare 11 minutter.

West Brom ligger fortsatt på 19. plass med åtte poeng opp til Newcastle på 17. plass.