Oppgitt Klopp om nye overgangsregler: – Fornekter utenlandske talenter

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Morten Haugdahl Lie

5. desember 2020

LiverpoolPremier League

Jürgen Klopp forteller at han fortsatt venter på den første fordelen med Brexit etter at FA kunngjorde de nyeste overgangsreglene for engelsk fotball.

FA, sammen med Premier League og EFL, bekreftet denne uken at engelske klubber ikke kan signere utenlandske spillere før de er 18, eller mer enn tre utenlandske spillere under 21 år i et enkelt overgangsvindu når Storbritannia forlater EU 1. januar. Andre regler inkluderer arbeidstillatelser, tildelt på et poengbasert system, for alle overganger fra EU-nasjoner.

Saken fortsetter under videoen

– Hva forbedres med Brexit?

Nå anser Klopp overgangsreglene som et annet eksempel på Brexits negative innvirkning, skriver The Guardian.

– Michael Edwards (Liverpools sportsdirektør) var involvert i mange av disse diskusjonene, og klubbene kjempet ganske hardt for en løsning – en slags god løsning eller så god som mulig. Uten diskusjonene hadde det vært verre. Jeg venter fortsatt på den første fordelen med Brexit. Hva forbedres egentlig etter Brexit? Det er åpenbart ikke min greie å dømme, men som en interessert person venter jeg bare til den første virkelig positive effekten av Brexit, sier Klopp på fredagens pressekonferanse.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
INGEN FAN: Klopp venter fortsatt på en fordel med Brexit. Foto: Action Plus / David Blunsden

Overgangsreglene fra 1. januar er designet for å få fram unge engelske spillere. Klopp mener imidlertid at engelske talenter blomstrer fordi de kan trene og spille sammen med noen av de beste unge spillerne i Europa, en mulighet som vil gå tapt etter Brexit.

– Folk, FA, eller hvem som helst vil sørge for at klubbene ikke signerer for mange spillere fra andre land fordi de er redde for at ikke nok engelske talenter vil nå toppen. Men hvis du ser på det engelske ungdomslandslaget for øyeblikket er de i topp to eller tre, om ikke best, i nesten alle aldersgrupper. Talentmessig er de 100 prosent, og det er på grunn av hvordan reglene har vært.

Xherdan Shaqiri, Jürgen Klopp og Adam Lallana, Liverpool, England
UENIG I ARGUMENTENE: Tyskeren mener engelske talenter utvikler seg i rett retning. Reuters / CARL RECINE

– Kan ikke skape talenter ved å fornekte andre

Liverpool-sjefen mener de kommende overgangsreglene i England fornekter utenlandske talenter. Dette til tross for at engelske talenter har en større sjanse til å nå langt.

– Vi kan ikke bare skape flere talenter fordi vi fornekter andre talenter. Men, som jeg sier, det er ikke opp til meg å dømme. Det er bare et av de mindre problemene som vi alle vil være klar over når Brexit er her, forteller Klopp.

Tyskeren har imidlertid fått en god nyhet. Trent Alexander-Arnold var tilbake på trening fredag etter å ha mistet de siste fire ukene med skaden han fikk mot Manchester City. Han kan bli involvert i søndagens kamp mot Wolves.