Oppe på fjerdeplass etter seier i London-derbyet

Jørgen Haug

21. februar 2021

Premier LeagueTottenhamWest Ham

West Ham cruiser videre i Premier League. Søndag ble José Mourinho og Tottenham et nummer for små da The Hammers tok en ny trepoenger hjemme på London Stadium.

Med det er de ligaens nest beste hjemmelag og helt oppe på fjerdeplass på tabellen. Det er første gang – så langt ute i sesongen – at West Ham er topp fire siden 1985/86-sesongen. Den gangen endte laget på tredjeplass i ligaen.

Toppscorer Michail Antonio har vært i kalasform etter nyttår. Søndag åpnet han scoringsballet da han satte inn ledermålet fra kloss hold etter fem minutter. Det var hans 42. scoring i Premier League. Ifølge statistikk-leverandøren med Twitter-kontoen OptaJoe, har Antonio scoret alle sine mål i Premier League innenfor 16-meteren. Det er bare Tim Cahill (56), Javier Hernandez (53) og Gabriel Jesus (45) som har scoret flere Premier League-mål utelukkende innenfor boksen.

Like etter pause var det Manchester United-utleide Jesse Lingards tur til å tegne seg på scoringslista. Med venstrebeinet banket han ballen i det lengste hjørnet fra 13 meter, og økte ledelsen til 2-0.

Lucas Moura sin scoring ble ikke annet enn et trøstemål, da West Ham holdt unna – til tross for flere store Tottenham-muligheter i sluttminuttene.

Neste helg venter en skikkelig syretest for David Moyes og West Ham når den suverene serielederen Manchester City står på motsatt halvdel. Kampen spilles på Etihad.