Ny omstridt VAR-avgjørelse: – Det ødelegger spillet

Jørgen Haug

7. november 2020

Crystal PalaceLeedsPremier League

Crystal Palace slo Leeds 4-1 hjemme på Selhurst Park lørdag ettermiddag, men etter kampen ble VAR tema nok en gang.

Saken fortsetter under videoen

Det var på stillingen 1-0 til hjemmelaget at Leeds-angriper Patrick Bamford satte inn det alle trodde var en utligning. VAR ville det imidlertid annerledes, og målet ble annullert for en, i beste fall, hårfin offside.

Da samme mann satte inn reduseringen til 2-1 ti minutter senere, så det ut til at Bamford passet på å sende et stikk til linjedommeren. «Trenger du hjelp på denne avgjørelsen også?» sa han tilsynelatende og sendte et bredt glis i retning assistentdommeren.

Etter kampen var Bamford klar på at han mislikte avgjørelsen fra VAR-bussen.

– Jeg ble overrasket. Jeg trodde dommeren bare skulle gjøre en formalitetssjekk. Jeg har spilt i syv år og nå forstår jeg ikke reglene. Man kan ikke score med armen, så hvordan kan det da være offside om det er armen som er i offside? De er nødt til å gjøre noe, for det ødelegger spillet, sier Bamford i et intervju.

Sterk Crystal Palace-seier

Palace vant til slutt oppgjøret 4-1. Midtstopper Scott Dann scoret med et vakkert hodestøt, før Eberechi Eze scoret på et enda vakrere frispark. Bamford redusering til 2-1 ble bare et trøstemål. Like før pause økte hjemmelaget ledelsen, da en uheldig Helder Costa ble truffet av et innlegg som satte hans egen keeper fullstendig ut av spill.

20 minutter før slutt fastsatte Jordan Ayew sluttresultatet til 4-1. Det betyr at Palace er oppe på 13 poeng etter åtte kamper, mens Leeds blir stående på 10.