Norsk tenåring takket nei da Manchester United ringte: – Det rette valget for meg

Denne sesongen har sytten år gamle Kristian Malt Arnstad fått sitt gjennombrudd med flere kamper for A-laget til den belgiske klubben Anderlecht. Men historien kunne sett helt annerledes ut.

For Arnstad fikk i fjor høst et konkret tilbud fra Manchester United – og takket nei. Det røper hovedpersonen selv i et intervju med VG. 

Saken fortsetter under videoen

– Jeg vurderte alle muligheter, men hvis du sammenligner United med Anderlecht, så er det mye kortere vei opp til A-laget. Det er det jeg har lyst på. Anderlecht sto veldig ut for meg, de har et godt rykte med å gi unge spillere sjansen. Hvis du ser på snittalderen i kampene, er det helt sinnssykt. Og det som har skjedd siden, er bare en bekreftelse på at jeg har tatt det rette valget, sier Arnstad, som også var på treningsleir med Ajax før Anderlecht-overgangen, i intervjuet med VG.

Heming-gutten har denne høsten fått sitt gjennombrudd på seniornivå i en bra liga. Under Manchester City-legende Vincent Kompany sine vinger, har nordmannen fått muligheten til å vise seg frem ved to anledninger i seriesammenheng. Og nordmannen har gjort det såpass bra at han nå har fått forlenget kontrakten med den belgiske klubben til 2023.

I oktober fikk han 90 minutter i toppkampen mot Club Brugge, og like før jul fikk han en knapp halvtime mot Oostende. Anderlecht har nå tatt juleferie på femteplass på tabellen – syv poeng bak serieleder Club Brugge.

Midtbanespilleren har høye ambisjoner for sin egen karriere. Når VG spør om hva ambisjonene for 2021 er, svarer Arnstad at han har som mål å etablere seg i Anderlechts startellever. På lang sikt er også ambisjonene klare.

– Jeg ønsker etter hvert å gå videre til en større liga og toppklubbene i de ligaene. Det er målet, sier Arnstad og ramser opp Premier League, La Liga og Serie A.