Moyes og West Ham vant toppkampen

Isak Brønseth

11. april 2021

Leicester CityPremier LeagueStatistikkWest Ham

West Ham United har vært det store overraskelseslaget i Premier League denne sesongen. Søndag slo de Leicester City 3-2.

Jesse Lingard scoret to mål før pause på London Stadium, og hjemmelaget hadde god kontroll på kampen. 28-åringen, som er på lån fra Manchester United, har nå scoret åtte mål på ni kamper i ligaen for West Ham. Dette er like mange som han scoret i løpet av 33 kamper i 2017/18-sesongen, som er hans bestenotering til nå.

Etter hvilen fortsatte de å presse motstanderen. Jarrod Bowen satte inn 3-0-målet etter 48 minutter da han fikk en god pasning fra lagkamerat Tomáš Souček.

Så begynte Leicesters forsøk på en opphenting. Kelechi Iheanacho scoret først da det sto 70 minutter på klokka, og sørget deretter for 3-2 ett minutt på overtid. Tiden rant derimot ut, og West Ham gikk seirende av banen.

Spiser seg innpå

Dette gjør at West Ham nå ligger på fjerdeplass, kun ett poeng bak Leicester i toppen av Premier League. Dette var også David Moyes sin 21. seier i hans andre periode som manager for London-klubben. Skotten har virkelig fått fart på laget som endte to plasser over nedrykkssonen forrige sesong.

Neste helg reiser de nordover for å møte Newcastle United på St. James’ Park. Deretter kommer Chelsea, som for øyeblikket ligger på femteplass i Premier League, på besøk til London Stadium.