Moyes: – Ikke heng ut fotballspillere for brudd på korona-regler

Foto: BohemianFC/Wikipedia

Isak Brønseth

9. januar 2021

Premier LeagueWest Ham

Flere spillere har vært i hardt vær den siste tiden for å ikke ta hensyn til smittevern. David Moyes mener dette er feil.

Det ga West Ham-manageren uttrykk for i et intervju gjengitt av britiske BBC lørdag.

Saken fortsetter under videoen

West Ham-spiller Manuel Lanzini deltok i en julefeiring sammen med Tottenham-spillerne Erik Lamela, Sergio Reguilón, Giovani Lo Celso og deres familier. Etter hendelsen ble de utsatt for sterk kritikk for å ikke følge reglene rundt korona-smitte.

– Vi må være forsiktige slik at alle sammen ikke henger ut fotballspillere for dette. Vi alle kjenner noen som har brutt reglene på ulike måter. Spillerne har fulgt protokoller, og hver dag må de gjennom prosedyrer bare for å komme seg inn på treningsanleggene sine. Som alle andre mennesker, kan også de gjøre feil, sa Moyes.

Ba om unnskyldning

Lanzini har senere bedt om unnskyldning. Fredag annonserte han at han ville donere penger til en lokal «foodbank», for å gjøre opp for sine handlinger.

– Det var en veldig fin gest. Men dersom man skal måle spillerne etter om de følger tiltakene, kan man også gjøre det på politikerne som styrer landet. Det er slett ikke bare fotballspillere som bryter reglene, sa David Moyes.

Les også:

Brexit gir nye overgangsregler: Veien til Premier League blir ekstra lang for norske spillere