Månedens manager, spiller og scoring er kåret: Disse vant

José Mourinho
Foto: Reuters / JOHN SIBLEY

Jørgen Haug

14. november 2020

Premier LeagueTottenhamWest HamWolverhampton

Premier League har kunngjort hvem som vant prisene for månedens manager, spiller og scoring i oktober.

Månedens spiller: 

Saken fortsetter under videoen

EA SPORTS månedens spiller ble Tottenhams Son Heung-Min. Sørkoreaneren leverte hele fire scoringer og to målgivende pasninger på tre kamper i oktober. Son har fått en strålende start på sesongen, og er for øyeblikkket delt toppscorer i Premier League sammen med Mohammed Salah, Jamie Vardy og Dominic Calvert-Lewin. Alle fire har levert fantastiske åtte mål hver på de åtte første rundene av årets sesong.

Takk til dere som stemte på meg. Det er en stor ære. Jeg vil si takk til mine lagkamerater ettersom jeg ikke kunne vunnet uten de, sa Son da han ble presentert for nyheten.

Son er den første Tottenham-spiller til å vinne prisen siden august 2018. Den gang var det Lucas Moura som vant. Se scoringene hans her:

Månedens manager: 

Wolverhampton-manager Nuno Espirito Santo ble kåret til månedens manager. Prisvinneren ledet sitt lag til tre seire (Fulham, Leeds og Crystal Palace) og ett uavgjortresultat (Newcastle) i løpet av oktober. Grunnlaget for suksessen ble basert på meget solid defensiv innsats. Newcastles Jacob Murphy var den eneste spilleren som klarte å score på Wolverhampton i løpet av oktober. Ekstra sterkt er suksessen med tanke på at laget slapp inn hele syv mål på de to siste kampene i september.

10 av de 13 poengene Wolverhampton har tatt i denne sesongen så langt kom altså i oktober. I den første kampen i november ble det tap for Leicester (1-0) for Santo sine menn.

Månedens scoring: 

Prisen for månedens scoring gikk til Manuel Lanzini for hans elleville scoring på overtid da West Ham kom tilbake fra 0-3 og sikret 3-3 mot Tottenham.

– Jeg er veldig glad for dette målet, både fordi det ble kåret til månedens scoring og fordi det var en viktig scoring for laget. Jeg tenker at det er en av de flotteste scoringene jeg har hatt i Premier League, om ikke den aller flotteste. Det var veldig emosjonelt på mange måter, sa Lanzini da han fikk nyheten.

Se det fantastiske langskuddet her: