Manchester United fikk nei til tilskuere: Disse klubbene kan slippe inn fans neste helg

Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, Liverpool og Manchester United, England
Foto: Action Plus / David Blunsden

Morten Haugdahl Lie

26. november 2020

Manchester UnitedPremier League

Fra neste helg får ti Premier League-klubber slippe tilskuere inn på stadion igjen, Manchester United får imidlertid ikke lov.

Fra og med 2. desember får tilskuere igjen slippe til på Premier League-arenaene igjen. Den britiske regjeringen har åpnet for at så mange som 4000 mennesker kan slippe inn på enkelte stadioner.

Saken fortsetter under videoen

Den britiske avisen Daily Mail skriver imidlertid at ingen Premier League-klubber holder til i områder der det kan åpnes for så mange akkurat nå.

Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere til kampene som venter fra og med 2. desember.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
ANFIELD FÅR TILSKUERE: Klopp og Liverpool kan glede seg over tilskuere neste helg. Foto: Action Plus / David Blunsden

Mens Aston Villa, Wolverhampton, Manchester United, Manchester City, Newcastle, Leeds, West Brom, Sheffield United, Leicester og Burnley må fortsatte spille bak lukkede dører.

Grunnen er at det er laget et nivåsystem for å klassifisere de ulike områdene i Storbritannia med hensyn til smittetrykk. Alle arenaer som ligger i områder som klassifiseres inn under nivå 1, får slippe inn flest tilskuere.

Stadioner som ligger i områder som faller inn under definisjonen av nivå to, kan slippe inn 2000 tilskuere. Stadioner i områder som er under definisjon av nivå tre får ikke slippe inn noen.

Helseminister Matt Hancock offentliggjorde torsdag hvilke deler av Storbritannia som faller inn under de ulike nivåene.