Morten Haugdahl Lie

14. august 2021

LeedsManchester UnitedPremier League

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en perfekt start på sesongen hjemme mot Leeds.

Med supporterne tilbake på Old Trafford, startet hjemmelaget kampen i et forrykende tempo.

Hjemmelaget sto for de fleste sjansene i første omgang, og etter halvtimen var Bruno Fernandes på farten etter en fin stikker fra Paul Pogba. Portugiseren var iskald alene med Leeds-keeper Meslier, og sendte United-fansen til himmels.

Se scoringen her:

Solskjærs mannskap var farlig frampå like etter scoringen også, men Både Shaw og James manglet det siste på avslutningene.

Lagene gikk til pause med stillingen 1-0.

Ayling-kanon og målbonanza

2.omgang var ikke mer enn tre minutter gammel da Leeds slo tilbake på Old Trafford.

Dallas dyttet ballen videre til Ayling som kunne fyre fra distanse, og backen fikk drømmetreff da ballen gikk rett i venstre kryss.

Bortelaget kunne imidlertid ikke juble lenge. Etter 52 minutter var Greenwood på løp. Alene med Meslier gjorde unggutten ingen feil da han scoret via stolpen.

PÅ SCORINGSLISTEN: Greenwood sendte hjemmelaget opp i 2-1. Foto: Kane Brooker / Wikipedia

Hattrick

Bare to minutter senere fant Pogba Fernandes i Leeds´ 16-meter, Ved hjørnet av femmeteren drar han en skuddfinte som setter både Firpo og Meslier ut av spill, og da sendes ballen mot mål. Ayling klarerer, men Hawkeye gir beskjed om at ballen har passert streken.

Men Fernandes ga seg ikke der. Etter timen spilt fant Lindelöf portugiseren med en stikker, og fra sju meter kunne Fernandes dundre inn sin tredje kasse for dagen.

Hovmester Pogba

Paul Pogba forlenget festen med sin fjerde målgivende da han fant Fred på et lavt innlegg, brasilianeren kunne enkelt bredside ballen i nettet til 5-1.

Paul Pogba, Manchester United
VISTE SEG FRA SIN BESTE SIDE: Pogba med hele fire målgivende mot Leeds. Foto: REUTERS / PHIL NOBLE

Flere mål ble det ikke, og med 5-1 inntar Manchester United tabelltoppen innledningsvis.