Liverpool må klare seg uten stjernetrio etter spillenekt: Flere klubber rammes

Morten Haugdahl Lie

8. september 2021

LeedsLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier League

Flere brasilianske spillere må stå over kampene til helgen, dette går ut over Liverpool, Manchester City, Manchester United og Leeds.

Åtte Premier League-spillere kan ikke spille førstkommende helg etter at brasilianske fotballmyndigheter benyttet seg av en FIFA-regel for å hindre dem i å spille, melder BBC.

Saken fortsetter under videoen

FIFA-regelen som er benyttet handler om at spillere som ikke får reise på landslagssamling for sin nasjon kan bli utestengt fra å spille kamper i fem dager etter at det internasjonale landskampsvinduet er over.

I denne saken skal det gjelde fra 10. september til 14. september.

Stjernespillere må stå over, én får unntak

Chelsea-spiller Thiago Silva og Manchester United-spiller Fred mister isåfall åpningsrunden i Champions League førstkommende tirsdag.

Liverpools Roberto Firmino, Allison Becker og Fabinho går alle glipp av kampen mot Leeds i helgen. Leeds-spiller Raphinha lider samme skjebne, mens City-duoen Ederson og Gabriel Jesus også må stå over.

NEKTES SPILL: Roberto Firmino må se kampen fra tribunen sammen med Fabinho og Allison. Foto: Chris Radburn / Reuters

Brasil har imidlertid gjort et unntak for Everton-spiller Richarlison som får spille mot Burnley førstkommende mandag. Det skal handle om at Everton godtok Richarlison å spille OL-fotball for Brasil i Tokyo, skriver BBC.

Les også:

BBC: Manchester United-spilleren ønsker å forlate klubben