Leeds United blir samarbeidspartner med Jay-Zs sportsbyrå

Marcelo Bielsa, Leeds United, England
FOTO: REUTERS/Eddie Keogh

Morten Haugdahl Lie

21. november 2020

LeedsPremier League

Leeds har inngått et samarbeid med byrået Roc Nation, og markert det nye partnerskapet med et veggmaleri som hedrer klubbens mangfoldige historie.

Gatekunsten ligger i hjertet av Leeds, og er malt av den berømte kunstneren Akse P19 for å feire det nye samarbeidet.

Saken fortsetter under videoen

Veggmaleriet inneholder klubblegendene Albert Johanneson, Lucas Radebe og den nåværende midtbanespilleren Kalvin Phillips.

VEGGKUNSTEN I LEEDS: Johanneson, Radebe og Phillips pryder veggen.  Foto: Skjermdump

Legendariske spillere

Johanneson var den første høyprofilerte mørkhudede spilleren som representerte Leeds. Han var også den første spilleren av afrikansk opprinnelse som spilte i en FA Cup-finale i 1965. Den sørafrikanske kantspilleren spilte nesten 200 kamper for Leeds mellom 1961 og 1970.

Radebe er allment anerkjent som en av klubbens største spillere i Premier League-æraen, mens Kalvin Phillips er en stor stjerne i dagens Leeds-tropp.

Skal støtte veksten

Det spesielle kunstverket markerer den nye forbindelsen mellom Leeds og Roc Nation. Det ledende musikk- og sportsbyrået skal nå støtte veksten av Premier League-klubbmerket i viktige markeder som USA og Asia, skriver britiske Daily Mirror.

– Leeds United og Roc Nation er stolte av å avsløre et unikt kunstverk i sentrum av Leeds som heter «Paving the Way», skriver klubben på sine nettsider.

Roc Nation ble grunnlagt av Jay-Z i 2008. Firmaet har i flere år samarbeidet med konsert underholdningsselskapet Live Nation. I april 2013 etablerte Roc Nation et eget selskap for idrettsmanagement. Denne avdelingen har fått navnet Roc Nation Sport, og den styrer idrettskarrieren til profesjonelle idrettsutøvere.