Leeds United blir samarbeidspartner med Jay-Zs sportsbyrå

FOTO: REUTERS/Eddie Keogh
21. november 2020 - 13:28
LeedsPremier League

Leeds har inngått et samarbeid med byrået Roc Nation, og markert det nye partnerskapet med et veggmaleri som hedrer klubbens mangfoldige historie.

Gatekunsten ligger i hjertet av Leeds, og er malt av den berømte kunstneren Akse P19 for å feire det nye samarbeidet.

Saken fortsetter etter under videoen

Veggmaleriet inneholder klubblegendene Albert Johanneson, Lucas Radebe og den nåværende midtbanespilleren Kalvin Phillips.

VEGGKUNSTEN I LEEDS: Johanneson, Radebe og Phillips pryder veggen.  Foto: Skjermdump

Legendariske spillere

Johanneson var den første høyprofilerte mørkhudede spilleren som representerte Leeds. Han var også den første spilleren av afrikansk opprinnelse som spilte i en FA Cup-finale i 1965. Den sørafrikanske kantspilleren spilte nesten 200 kamper for Leeds mellom 1961 og 1970.

Radebe er allment anerkjent som en av klubbens største spillere i Premier League-æraen, mens Kalvin Phillips er en stor stjerne i dagens Leeds-tropp.

Skal støtte veksten

Det spesielle kunstverket markerer den nye forbindelsen mellom Leeds og Roc Nation. Det ledende musikk- og sportsbyrået skal nå støtte veksten av Premier League-klubbmerket i viktige markeder som USA og Asia, skriver britiske Daily Mirror.

– Leeds United og Roc Nation er stolte av å avsløre et unikt kunstverk i sentrum av Leeds som heter «Paving the Way», skriver klubben på sine nettsider.

Roc Nation ble grunnlagt av Jay-Z i 2008. Firmaet har i flere år samarbeidet med konsert underholdningsselskapet Live Nation. I april 2013 etablerte Roc Nation et eget selskap for idrettsmanagement. Denne avdelingen har fått navnet Roc Nation Sport, og den styrer idrettskarrieren til profesjonelle idrettsutøvere.