Kriserammede Arsenal mister sin fremste stjerne med skade

Foto: Paul Childs / Reuters

Morten Haugdahl Lie

21. desember 2020

ArsenalPremier League

Pierre-Emerick Aubameyang har pådratt seg en skade i leggen, og går glipp av kvartfinalen i Ligacupen tirsdag.

Aubameyang måtte stå over i 2-1 tapet mot Everton på lørdag. Nå bekrefter Arsenal-sjef Mikel Arteta at han går glipp av kvartfinalen mot Manchester City og muligens enda flere kamper fremover, ifølge Sky Sports.

Saken fortsetter under videoen

– Auba er ikke klar til i morgen, det er sikkert. Han var mer positiv i går enn de to dagene før. Han skal undersøkes igjen i løpet av de neste dagene, og så vil vi se hvor kjapt han kan være tilbake i laget, sier Arteta.

Arsenal gikk på sitt femte tap på de siste syv kampene borte mot Everton. Premier League-sesongen så langt for The Gunners har vært en total skuffelse.

Klubben ligger på 15.plass i Premier League etter 14 kamper.

KAPTEINEN SLITER: Aubameyang har slitt foran mål denne sesongen og står bare med tre mål i Premier League. REUTERS / DAVID KLEIN

Kan rykke ned

Totalt har Arsenal tapt hele åtte av de første 14 kampene i ligaen så langt. Nå skille kun fire poeng ned til Burnley som er under nedrykksstreken. Burnley har imidlertid to kamper mindre spilt enn London-klubben.

Nå forteller Premier League-legenden Alan Shearer at han ikke er overbevist om at klubben kan overleve i Englands øverste divisjon.

– Jeg ville ikke vært for sikker. Ikke med den startelleveren og holdningen til noen av spillerne. Mikel Arteta bør være en bekymret mann hvis han skal stole på at den gruppen med spillere skal redde jobben hans, sier Shearer. 

PRESSET MANAGER: Mikel Arteta har fullt og helt tatt på seg ansvaret for Arsenals dårlige form. Foto: Matthew Childs / Action Images via Reuters

Neste Premier League-kamp for rødtrøyene er tirsdag 29. desember borte mot Brighton.