Klubblegenden med urovekkende dom: Dette mangler Manchester United

Foto: Web Summit/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

25. november 2020

Manchester UnitedPremier League

Rio Ferdinand hevder det er en reell mangel på lederskikkelser i Ole Gunnar Solskjærs United-mannskap.

I forkant av Champions League-kampen mot Istanbul Basaksehir tirsdag, fortalte Ferdinand i BT Sports studio at Harry Maguire og Bruno Fernandes ikke er kapteins-materialet for Manchester United.

Saken fortsetter under videoen

– Vi var på Old Trafford forleden og så kampen mot West Brom. Det handler ikke bare om Ole på sidelinjen, eller Mike Phelan og Michael Carrick som snakker på sidelinjen. Noen ganger trenger du en spiller. Bruno har man ikke noe imot å gi ballen til, fordi han er den kreative gnisten, men han ga ballen bort veldig billig, sannsynligvis omtrent fire ganger før pause, innledet Ferdinand.

Manchester United's Bruno Fernandes
NY SCORING: Fernandes scorer jevnt og trutt for United. Ferdinand mener likevel at portugiseren ikke er kapteins-materialet. Foto: Jason Cairnduff / Action Images

– Jeg sitter der og ser meg rundt og lurer på hvem som kommer til å være på ham? Hvem skal fortelle ham det? Jeg ville ha skreket, fortsetter den tidligere midtstopperen.

Og da Gary Lineker nevnte Maguire og Fernandes som ledere i United-garderoben, svarte Ferdinand ham umiddelbart.

– Jeg tror ikke de er det for å være ærlig, ingen av dem har vist noen tegn til det. Kanskje Bruno, en ny spiller som kommer inn og tar ansvar i intervjuer, og på banen ser du at han krever ballen og tar ansvar på den måten. Men jeg ser ikke noen som trekker andre til side for å si ifra om at vedkommende må ta seg sammen, sa Ferdinand.

Ole Gunnar Solskjær
TREG START: Seieren mot West Brom var klubbens første seier på Old Trafford denne sesongen. Foto: Reuters / Phil Noble

Ferdinand følger i fotsporene til en annen United-legende, nemlig Paul Scholes. Den tidligere midtbanespilleren har også stilt spørsmålstegn på mangelen av ledere i klubben, den siste tiden.

Solskjærs United vant Champions League-oppgjøret mot Istanbul Basaksehir tirsdag kveld, kampen endte 4-1.