Klubben bekrefter: Sheffield United-sjefen forlater klubben etter 5 år

Morten Haugdahl Lie

13. mars 2021

Premier LeagueSheffield United

Chris Wilder går av som manager i Sheffield United.

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Saken fortsetter under videoen

Det skjer bare sesongen etter at Wilder ledet klubben til en 9. plass i Premier League. Denne sesongen har det gått svært trått for klubben som ligger helt sist på tabellen.

Det skal også være grunnen til at det nå gjøres endringer av klubbledelsen.

I februar gikk imidlertid klubbeier Prince Abdullah ut å sa at Wilders jobb var trygg selv om klubben skulle rykke ned fra Premier League.

– Jeg sa til ham at han er vår trener og at vi kommer til å holde oss til ham selv om vi skulle tape alle de resterende kampene denne sesongen. Vi mener han er den rette personen til å ta oss tilbake til Premier League igjen, sa Abdullah den gangen.

Etter 0-2 tapet hjemme mot Southampton kunngjorde Wilder at han ønsket større støtte fra klubbledelsen.

– Det er så mye ting vi må ta tak i. Vi må sørge for å beholde våre beste spillere. Samtidig er det et par spillere som må finne seg nye klubber ved sesongslutt. Jeg hadde ønsket å ryddet litt opp tidligere, sa Wilder da.

Ringreven Wilder tok over Sheffield United i 2016 da klubben lå helt nede i League One. Nå takker han for reisen.

– Å være manager for Sheffield United har vært en spesiell reise og en jeg aldri vil glemme. Jeg var glad for å få muligheten tilbake i 2016 og har vært veldig fornøyd med suksessen vi har oppnådd, inkludert to opprykk og en høyeste Premier League-plassering noensinne. Jeg vil takke alle som har bidratt til klubbens prestasjoner underveis, inkludert spillerne, personalet og spesielt supporterne, sier Wilder.