Husker du disse overgangene på januarvinduets siste dag?

Foto: Rayand / Wikipedia

I dag stenger overgangsvinduet i de store ligaene i Europa. De siste årene har denne dagen vært fylt med både gode og dårlige signeringer. Vi har tatt en titt på noen av de mest minnerike overgangene i nyere tid.

La oss begynne med det kanskje aller mest innholdsrike eksemplet: 31. januar 2011. Denne dagen gikk Liverpools toppscorer, Fernando Torres, til rivalen Chelsea for en halv milliard. Liverpool svarte med å hente Andy Carroll fra Newcastle for 350 millioner kroner for å erstatte spanjolen. Torres klarte aldri å leve opp til prisen og forventningene, selv om han scoret et viktig mål borte mot Barcelona i semifinalen i Champions League 2011/2012.

Saken fortsetter under videoen

De to nevnte overgangene tok mye av oppmerksomheten denne dagen. Det skulle derimot vise seg at Liverpool hadde hentet Torres sin erstatter samme dag. Han het ikke Andy Carroll. Det er nemlig lett å glemme at Luis Suarez ble hentet fra Ajax samme dag. Suarez bet etter hvert godt fra seg i Premier League.

Woodgate og Defoe

31. januar 2003 gikk Jonathan Woodgate fra Leeds til Newcastle. Forsvarsspilleren gjorde sine saker meget bra i Nord-England. Halvannet år senere ble han hentet til Real Madrid, hvor han slet mye med skader.

I 2004 hentet Tottenham Jermain Defoe fra West Ham på Deadline Day. Jermain Defoe scoret totalt 143 mål på 361 kamper for London-klubben. Han er blant de mestscorende spillerne i Premier Leagues historie.

Arteta til Everton

Nåværende Arsenal-trener Mikel Arteta ble hentet på lån til Everton fra Real Sociedad på Deadline Day i 2005. Lånet ble noen måneder senere gjort om til en permanent overgang. Midtbanespilleren var en nyttig mann for Everton i en årrekke, og rasket med seg 209 kamper for Merseyside-klubben. Han ble i klubben frem til Deadline Day i august 2011, da han ble kjøpt av Arsenal.

Spissrullering i Arsenal

I går var det tre år siden Arsenal hentet Pierre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund. Olivier Giroud gikk samme dag til Chelsea. Arsenal-kapteinen står med småpene 78 mål på 129 kamper så langt i sin Arsenal-karriere. 31-åringen kan fort finne på å fortsette å pøse inn mål for The Gunners i noen år til, selv om årets sesong har vært litt tyngre for gaboneren. Giroud er derimot litt inn og ut av laget i Chelsea. I årets sesong har det blitt fattige 19 kamper på franskmannen, men likevel har han notert seg for ni scoringer. Totalt står han med totalt 37 mål og 107 kamper for Chelsea.

Nevneverdige eksempler

Man kunne holdt på en stund med å nevne overganger på januar-vinduets siste dag. Andrej Arshavin (Arsenal), Dele Alli (kom først på sommeren, Tottenham), John Stones (Everton), Javier Mascherano (Liverpool, lån – senere permanent overgang) og Alvaro Arbeloa (Liverpool) er andre eksempler.

Dette er to av overgangene som har blitt bekreftet i dag: 

Nyland klar for Championship-klubb

Han skal styrke Liverpools forsvar