– Han har ingenting å bevise

Isak Brønseth

11. april 2021

LiverpoolPremier League

Lørdag slo Liverpool tilbake etter Champions League-nedturen med seier mot Aston Villa. Trent Alexander-Arnold scoret seiersmålet.

Men først så det mørkt ut for de rødkledde. Ollie Watkins sendte Aston Villa i føringen etter 43 minutter, og stillingen var 1-0 til bortelaget til pause.

Mohamed Salah utlignet derimot etter 57 minutter. Lenge så det ut til å gå mot poengdeling på Anfield, men ett minutt på overtid dukket Trent Alexander-Arnold opp. Han sendte ballen i mål fra distanse med et nydelig skudd med høyrebenet. Dermed vant Liverpool kampen 2-1.

Ikke vært i toppform

Alexander-Arnold er en av flere Liverpool-spillere som ikke har vært like god som før denne sesongen. 22-åringen har kun bidratt med fire målgivende pasninger på 29 ligakamper for klubben som befinner seg på syvendeplass på tabellen.

Han ble heller ikke tatt ut i Gareth Southgates forrige England-tropp til kampene mot San Marino, Albania og Polen i VM-kvalifiseringen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var fornøyd med sin høyreback etter kampslutt.

– Jeg synes ikke han har noe å bevise, for å være ærlig. En kan spille sin beste sesong noensinne, og likevel må landslagstreneren gjøre sine valg. Det respekterer vi. Trent spiller sin beste fotball. I løpet av de siste ti dagene har han spilt kjempebra, og i dag scoret han et mål, sa Klopp til BBC.

Jürgen Klopp, Liverpool, England
Jürgen Klopp er fornøyd med Alexander-Arnolds prestasjoner. Foto: Action Plus/David Blunsden

Onsdag kommer Real Madrid på besøk til Anfield for å spille andre kvartfinalekamp i Champions League. Den spanske storklubben leder 3-1 fra første oppgjør i Madrid.