Guardiola: – Jeg trenger ikke å støtte Solskjær

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester United manager Jose Mourinho
Foto: Reuters / Darren Staples

Isak Brønseth

12. desember 2020

Manchester CityManchester UnitedPremier League

Lørdag kveld møtes byrivalene Manchester United og Manchester City i Premier League. Ett poeng skiller de to lagene før avspark.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United befinner seg på syvendeplass på ligatabellen med 19 poeng. City og Pep Guradiola er like bak, med 18 poeng. Begge lag har spilt ti kamper hver.

Saken fortsetter under videoen

Onsdag denne uken klarte likevel Manchester City det United ikke klarte dagen før, nemlig å gå videre til åttendelsfinalene i Champions League. City valset over Olympique de Marseille og vant 3-0. Dermed endte de på førsteplass i sin gruppe.

Manchester United tapte 3-2 for tyske RB Leipzig, og ble nummer tre i gruppe H. Dermed må de nøye seg med Europa League. Dette førte nok en gang til at flere har stilt spørsmålstegn ved Solskjærs fremtid som manager for klubben.

Får ikke sympati fra Guardiola

City-manager Pep Guardiola stilte fredag opp på en pressekonferanse i forkant av helgens oppgjør. Der fikk han spørsmål om nordmannens situasjon i United.

– Uheldigvis er det slik, men vi managere har høy lønn av nettopp den grunn. Solskjær er fremdeles der, og det er det ingen tvil om. Jeg trenger ikke å støtte han, fordi dette vet han godt. Han er sterk nok og vet hvordan dette fungerer. Når man vinner er man et geni, mens når man taper får man sparken. Det er realiteten, sa Guardiola.

Åpent oppgjør

Solskjær kan derimot vise til god statistikk mot Manchester City under hans tid som manager. I Premier League har laget hans kun tapt én gang mot de blåkledde, i april i 2019. To ganger har de gått seirende av banen mot byrivalen, og da de møttes i mars vant United 2-0 på Old Trafford etter scoringer fra Anthony Martial og Scott McTomniay.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United, England
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United vil nok en gang forsøke å slå tilbake mot Manchester City etter et dårlig resultat mot RB Leipzig. Foto: Reuters/Toby Melville

Forrige sesong møttes de også i semifinale i Ligacupen. Da gikk City videre over to kamper, og vant 3-2 sammenlagt. Lørdagens kamp er helt åpen, og United må klare seg uten sin storscorer Édinson Cavani. Uruguayaneren er ute med en muskelskade.