Full etterforskning i Premier League-klubben etter påstander om mishandling fra tidligere spiller

Foto: Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

27. januar 2021

Premier League

En tidligere Fulham-akademispiller hevder at han ble mishandlet og truet i løpet av sin tid i klubben. Nå skal 150 personer ha kontaktet ham for å rapportere om lignende behandling i forskjellige akademier.

Vest-London-klubben etterforsker nå påstandene fra tidligere akademispiller Max Noble. 31-åringen fortalte nylig om mishandlingen til avisen the i newspaper.

Saken fortsetter under videoen

Noble spilte for akademilaget til Fulham i 2008.

– Svarte ble bedt om spise i en skitten garderobe

Han forteller blant annet at han ville bli droppet av laget hvis han ikke signerte med en agent som klubben hadde anbefalt ham. Videre hevder han at klubben nektet å betale for en kneoperasjon like før kontrakten hans med klubben gikk ut.

Den nåværende Tooting & Mitcham United-spilleren forteller også at det var anledninger da hvite spillere fikk fortrinnsrett på trening, og at svarte spillere ble bedt om å spise lunsj i en skitten garderobe i stedet for i kantinen.

Led av angst

– Akademisystemet svikter. Du kan ikke love dem hele verden, for så å ignorere dem når de er deprimerte, eller de går gjennom det jeg måtte gjennom. Jeg ville ikke ønsket det for noen, sier Noble.

Noble led nemlig av alvorlig angst og depresjon etter å ha forlatt Fulham.

Etter å ha laget en video kalt «Chasing Shadows» om sine erfaringer, sier han at han mottok meldinger fra 150 tidligere akademispillere som hadde gått gjennom det samme.

Videoen kan du se her:

– Vi fordømmer mobbing, rasisme og diskriminering i alle former. Vi jobber hardt for å sikre at det ikke har noen plass her. Klubben vil undersøke påstandene og ha kontakt med alle relevante parter, skriver Fulham om anklagene fra Noble, ifølge Sky Sports.

Les også:

Pål er eneste nordmann med kamper for Arsenal: – Ødegaard ville ikke passet helt inn på den tiden

Tidligere Ødegaard-lagkamerat klar for Premier League-klubb