Everton signerte to spillere på samme dag: – Alt ligger til rette for suksess

Andros Townsend. Foto: Ben Sutherland

Isak Brønseth

21. juli 2021

EvertonLiverpoolOvergangerPremier League

Både en midtbanespiller og en målvakt ble klar for Everton tirsdag. Rafael Benítez er i gang med å forme sitt lag.

Den rutinerte bosniske målvakten Asmir Begović kommer til Everton fra AFC Bournemouth. Dette skriver Liverpool-klubben selv på sin hjemmeside.

Saken fortsetter under videoen

Begović spilte mange kamper for Stoke City mellom 2010 og 2015. Deretter ble han hentet til Chelsea, der han var med på å vinne Premier League i 2017.

Siden 2017 har han spilt for AFC Bournemouth, men har nå signert på en kontrakt med Everton som varer i ett år.

– Alt ligger til rette for at vi kan oppnå suksess, sa Begović da han ble presentert.

34-åringen vil få rollen som reservekeeper for Jordan Pickford.

Townsend også klar

Samme dag ble det offentliggjort at Andros Townsend skal spille for Everton kommende sesong. Han blir hentet fra Crystal Palace, der han har vært en viktig bidragsyter siden 2016. Tidligere har 30-åringen også spilt for Tottenham Hotspur.

Da han spilte for Newcastle United i 2016 hadde han også Rafael Benítez som manager.

– Mine styrker er at jeg kan bruke både venstre og høyre fot til å slå innlegg i boksen. Jeg liker også å score ett mål eller to, og jobber hardt også når jeg ikke har ball. Det ble jeg bedre på sist jeg spilte under Rafa. Jobben min er å bevise at jeg er god nok til å bli viktig for Everton, sa Townsend.

Liverpool selger to spillere

Også Evertons byrival, Liverpool, er aktive på overgangsmarkedet om dagen. Serbiske Marko Grujić har vært eid av klubben siden 2016, men har ikke fått mye tid på banen for de rødkledde.

Grujić har vært lånt ut en rekke ganger de siste sesongene til Crvena Zvezda, Cardiff City, Hertha Berlin og Porto. Nå er den 25 år gamle midtbanespilleren solgt permanent til den sistnevnte klubben for 10,5 millioner pund.

Også den mindre kjente spissen, Taiwo Awoniyi fra Nigeria, forlater Anfield. 23-åringen har ikke spilt en eneste kamp for Liverpool, og har i likhet med Grujić vært på flere utlån. Awoniyi har signert for tyske Union Berlin, og Liverpool mottar 6,5 millioner pund for spilleren.

Les også:

Klubben bekrefter: West Ham-profil returnerer til Italia