Disse to stjernene forlater overraskelseslaget etter sesongen

Pablo Hernandez
Foto: Action Plus / Nigel Owen

Isak Brønseth

21. mai 2021

LeedsOvergangerPremier League

Pablo Hernández og Gaetano Berardi er ferdige i Leeds United. De to spillerne var med på å rykke opp til Premier League i 2020.

Det bekrefter klubben selv på sin hjemmeside fredag. Hernández har spilt i Leeds United helt siden 2016, da han først ankom på lån fra den qatarske klubben Al-Arabi. Berardi ble hentet i 2014 fra Sampdoria.

Saken fortsetter under videoen

– Dette er to veldig profesjonelle spillere, som nå forlater oss. De har vært gode lagkamerater, og hatt stor innvirkning på klubben, sa Leeds-manager Marcelo Bielsa da nyheten kom.

Både Hernández og Berardi var med på å sikre det etterlengtede opprykket til Premier League for to sesonger siden. For førstnevnte har det derimot bare blitt ni opptredener på øverste nivå siden den gang, mens sistnevnte kun har vært på banen én gang i Premier League.

Leeds United har overrasket mange denne sesongen, og befinner seg for øyeblikket på 10. plass på tabellen. Søndag møter de nedrykksklare West Bromwich Albion i siste serierunde.

Da klubben spilte i Championship var de begge mer involvert. Hernández ble kåret til årets Leeds-spiller ved tre anledninger, i 2018, 2019 og i 2020. Han var også med på årets lag på andre nivå i 2018/19-sesongen.

Les også:

Wolverhampton-sjefen ferdig i klubben

Reiten scoret da Chelsea tok seg videre i FA Cupen