Disse stjernene er uten kontrakt til sommeren: Flere store navn i Premier League

Sergio Aguero, Manchester City, England
Foto: Reuters / Carl Recine

Morten Haugdahl Lie

8. februar 2021

OvergangsrykterPremier League

Et helt lag av stjerner går mot slutten av sin kontrakt etter inneværende sesong, dette er de mest profilerte.

Gianluigi Donnarumma (21), AC Milan:

Er altså bare 21 år, til tross for at det føles som han har vært med lenge. Han fikk sin debut for AC Milan i Serie A bare 16 år og har 22 landskamper for Italia.

Saken fortsetter under videoen

Sergio Ramos (34), Real Madrid:

Forsvarslegenden har ikke kommet til enighet om en ny kontrakt med Real Madrid og kan forlate klubben gratis etter 16 års tro tjeneste. Ramos har vunnet La Liga fem ganger, Champions League fire ganger, klubb-VM fire ganger, samt Copa del Rey, den spanske supercupen og Uefa Super Cup flere ganger.

David Alaba (28), Bayern München:

Alabas 12 år i Bayern går også mot slutten. Har vært kraftig koblet til Real Madrid og Liverpool de siste månedene. Alaba har vunnet blant annet to mesterligatitler, ni Bundesliga-titler og seks cuptitler.

David Luiz (33), Arsenal:

Luiz ble enig med Arsenal om en ettårskontrakt før denne sesongen. Har levert varierende prestasjoner denne sesongen, men blir sett på som en ledertype i Arsenal-garderoben. Har vunnet blant annet Champions League en gang, Europa League to ganger, Premier League, Ligue 1 to ganger samt en god del mer.

LEDERSKIKKELSE: David Luiz har fortsatt ikke signert en ny kontrakt med Arsenal. Foto: Tânia Rêgo/Wikipedia

Memphis Depay (26), Lyon:

Mislyktes i Premier League for Manchester United, men har storspilt i Lyon. Har scoret 21 mål på 59 landskamper for Nederland og er blant annet koblet til en overgang til Barcelona.

Georginio Wijnaldum (30), Liverpool:

Nederlenderen har vært med på Liverpools utrolige reise tilbake til toppen under Jürgen Klopp. Spilt fast på laget siden han kom fra Newcastle i 2016. Han har vunnet både Premier League og mesterligaen med de rødkledde, men er enda en nederlender som ryktes heftig til Barcelona.

BARCELONA?: Georginio Wijnaldum ryktes til Barcelona til sommeren. Foto: Ailura/Wikipedia

Fernandinho (35), Manchester City:

Vært en særdeles viktig brikke i City-maskineriet de siste årene og en betrodd mann av Pep Guardiola. Han har vært med å vunnet Premier League tre ganger, engelsk ligacup fem ganger samt Community Shield en gang. Ryktes tilbake til Brasil til sommeren.

Angel di Maria (32), PSG:

Di Maria har vunnet La Liga og Champions League med Real Madrid og har fire Ligue 1-titler med PSG. Prøvde seg i England for Manchester United, men lyktes ikke spesielt godt der. Viser fortsatt at han har et skyhøyt toppnivå og bør være interessant for flere toppklubber.

Olivier Giroud (34), Chelsea:

Ofte omtalt som Premier Leagues mest undervurderte spiss gjennom sin karriere i England. Har vunnet Ligue 1 en gang, FA cupen tre ganger og Europa League en gang. Han har også vært et fast innslag på landslaget de siste årene. Står med 89 mål på 250 kamper i Premier League for Arsenal og Chelsea.

UNDERVURDERT: Olivier Giroud ser ut til å forlate Chelsea til sommeren for å skaffe seg mer spilletid. Foto: Антон Зайцев / Wikipedia

Sergio Agüero (32), Manchester City:

Vil for alltid være en Manchester City-legende. Hvem kan glemme da han sikret ligagullet på overtid med sitt avgjørende mål mot QPR allerede i sin første sesong i England? Argentineren har scoret 256 mål på 379 kamper, noe som er klubbrekord i City. Han har også vunnet Premier League fire ganger.

Lionel Messi (33), Barcelona:

Det ser for alvor ut til at kanskje tidenes beste fotballspiller forlater Barcelona til sommeren. Han har vunnet seks gullballer, fire mesterligatitler og ti ligatitler. Han har scoret vanvittige 650 mål og står med 285 målgivende på 756 kamper. Manchester City og PSG blir ofte nevnt i forbindelse med Argentinerens neste klubb.

Lionel Messi
HVOR ENDER EN AV DE STØRSTE OPP?: Lionel Messi har uttalt at dette er hans siste sesong i Barcelona. Foto: Кирилл Венедиктов/Wikipedia

Andre spillere som kan gå gratis til sommeren:

Julian Draxler, Luka Modric, Eric Garcia, Florian Thauvin, Lukasz Fabianski, Juan Bernat, Hakan Çalhanoglu og Theo Walcott.

Les også:

Ydmyket: Liverpool tapte sin tredje hjemmekamp på rad i Premier League

Sjekk disse Championship-spillernes elleville statistikk