Dette er spillerne med flest selvmål i Premier League

Foto: Tadeáš Bednarz / Wikipedia

Isak Brønseth

23. november 2020

Leicester CityPremier League

Søndag stanget Jonny Evans ballen inn i eget nett mot Liverpool. Nå har kun tre spillere scoret flere selvmål enn Evans i Premier League.

Det var kun spilt 21 minutter av første omgang på Anfield da Liverpool gikk opp i ledelsen. Et hjørnespark fra hjemmelaget ble slått inn i feltet, og tidligere Manchester United-spiller Jonny Evans headet med et uhell ballen i mål bak egen keeper.

Saken fortsetter under videoen

Dette var Evans sitt sjette selvmål i Premier League. Bare tre spillere har nå scoret flere selvmål enn 32-åringen i ligaens historie:

Jamie Carragher (Liverpool)

Sky-reporteren spilte totalt 508 kamper for Liverpool i Premier League mellom 1996 og 2013. I løpet av disse årene satte han ballen i eget nett syv ganger. Kun fire ganger scoret han mål i riktig ende av banen.

Martin Škrtel (Liverpool)

Škrtel spiller nå for den tyrkiske klubben İstanbul Başakşehir, men var lenge en solid mann på midtstopperplass for Liverpool. Mellom 2007 og 2016 spilte han 242 ligakamper for klubben. Også han noterte seg for syv selvmål i Premier League.

Den slovakiske stopperkjempen var i motsetning til Carragher litt bedre til å også sette ballen i motstanderens mål. 16 ganger scoret han i Premier League. I 2013/14-sesongen satte han inn hele syv mål for de rødkledde.

Richard Dunne (Everton, Manchester City, Aston Villa og Queens Park Rangers)

Irske Richard Dunne er mannen med flest selvmål i Premier League-historien. I løpet av karrieren spilte han for fire ulike klubber på øverste nivå, og satte ballen i mål bak egen keeper ved ti anledninger.

Dunne, som nå er 41 år gammel og la opp som spiller i 2015, scoret også 12 ganger i riktig mål.

Kan rykke oppover på listen

Fire spillere har i likhet med Jonny Evans scoret seks selvmål i Premier League. Disse er Wes Brown, Phil Jagielka, Ryan Shawcross og Frank Sinclair. Nordiren er derimot den eneste blant denne uhyggelige listens øverste ti spillere som fremdeles spiller i Englands toppdivisjon.

Dette gjør at Evans, som har kontrakt med Leicester City frem til sommeren 2021, ligger godt an til å havne lenger opp på listen over spillere med flest selvmål i Premier League.

Les også:

TV 2s ferske Premier League-reporter har et eget triks for å håndtere møtene med stjernene