Derfor forlater han sin rolle i Manchester United

Ed Woodward, Manchester United, England
Foto: Reuters / Jason Cairnduff

Isak Brønseth

22. april 2021

Manchester UnitedPremier League

Ikke lenge etter at nyheten sprakk om den europeiske Superligaen ble det kjent at Ed Woodward fratrer som visestyreformann i storklubben.

Ifølge Sky Sports så 49-åringen seg nødt til dette fordi han ikke kunne støtte Uniteds avgjørelse med å delta i den nye ligaen etter å ha sett noen av reaksjonene.

Saken fortsetter under videoen

Woodward hadde også en viktig rolle hos UEFA. Her valgte han også å fratre, noe som skapte reaksjoner fra UEFA-president Aleksander Čeferin. Bare noen dager i forveien hadde Woodward stilt seg bak Čeferins nye planer for Champions League.

– Jeg er veldig stolt over å ha jobbet for United. Det har vært en stor ære å være hos den beste fotballklubben i verden gjennom 16 år. Klubben står bra for framtiden, og det blir ikke lett for meg å fratre mot slutten av året, sa Woodward da det ble kjent at han skulle gå av.

Han ble en del av Manchester United da Glazer-familien kjøpte opp klubben i 2005. I 2012 ble Woodward visestyreformann.

– Jeg vil ta vare på øyeblikkene fra min tid her på Old Trafford. Vi vant Europa League, FA Cupen og Ligacupen. Dette vil jeg huske. Jeg er stolt over at vi nå spiller som Manchester United igjen, fortalte han.

Les også:

Profilens første mål noensinne i Championship: Nå kan klubben holde seg på mirakuløst vis