Den tidligere PL-spilleren skulle gjøre comeback for spansk fjerdedivisjonsklubb: – Visste ikke at jeg hadde signert

Foto: Warwick Gastinger / Wikipedia

Isak Brønseth

16. desember 2020

OvergangsrykterPremier League

Joleon Lescott (38) så ut til å signere for Racing Murcia FC for å spille i den spanske cupen mot Levante. Det skjer ikke likevel.

I november kom rapportene om at engelskmannen skulle reise ned til Spania for å spille for klubben i Copa del Rey. Racing Murcia befinner seg i Tercera División, som tilsvarer fjerde nivå i spansk fotball. I kveld møter de Levante, som spiller i La Liga.

Saken fortsetter under videoen

Lescott ble presentert som lagets nye signering for bare denne ene kampen. Racing Murcia la ut dette på Twitter den 27. november:

Meldingen lyder slik: «Vår president Morris Pagniello og Racing Murcia er glade for å kunne presentere den engelske stjernen Joleon Lescott. Han vil spille i cupkampen mot Levante.»

Må klare seg uten forsvarsspilleren

Joleon Lescott la opp som profesjonell fotballspiller i 2017. Da hadde han hatt en lang karriere i klubber som Wolverhampton Wanderers, Everton og Manchester City. Han spilte godt over 400 kamper i Premier League, og fikk også 26 kamper for det engelske landslaget.

I et intervju med BBC sent i november fortalte 38-åringen at nyheten kom overraskende, også for han selv.

– Det kom et tilbud til meg om å dra til Spania for å spille den kampen. Jeg visste ikke at jeg hadde signert, jeg hadde bare hatt en samtale med dem. Dersom jeg skulle komme tilbake på banen, ville det uansett bare vært for den ene kampen, sa Lescott.

Nå er det imidlertid klart at dette ikke kommer til å skje. Racing Murcia må klare seg uten den tidligere stopperkjempen mot Levante. Spilleren skrev selv dette på Twitter tirsdag:

«I motsetning til rapportene var jeg aldri særlig nær å spille for Racing Murcia som folk tror. Koronaviruset har ingenting med dette å gjøre.»