Chelsea med grufull statistikk: – Fremtiden er utenfor min kontroll

Frank Lampard, Chelsea, England
Foto: Reuters / Paul Childs

Isak Brønseth

20. januar 2021

ChelseaLeicester CityPremier LeagueStatistikk

Tirsdag tapte Chelsea 2-0 mot Leicester City på King Power Stadium. Frank Lampards mannskap er nå nede på åttendeplass på ligatabellen.

Wilfred Ndidi sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter seks minutter. Like før pause økte Leicesters ledelse til 2-0 da James Maddison satte ballen i mål etter lite imponerende forsvarsspill fra Chelsea. Dette ble også sluttresultatet.

Saken fortsetter under videoen

«The Blues» har nå tapt fire av sin fem siste bortekamper i Premier League. Laget slo riktignok bunnlaget Fulham på Craven Cottage i helgen, men gikk poengløse av banen mot Arsenal, Wolverhampton og Everton.

Ifølge Opta har kun Newcastle United sluppet inn flere mål på bortebane enn Chelsea siden starten av forrige sesong. På denne tiden har de 52 baklengsmål, mens Chelsea nå står med 50.

De har også kun holdt nullen i 17 prosent av sine bortekamper i ligaen med klubblegenden Frank Lampard som manager. Av alle Chelsea-managere som har ledet laget i ti ligakamper eller mer, er dette det laveste antallet kamper uten baklengsmål.

Ikke sikker på sin fremtid i klubben

Etter kampen mot Leicester stilte Lampard opp til intervju med Sky Sports. Her ble han blant annet spurt om sine tanker rundt tiden framover.

– Det er ikke min beslutning, og slik vil det alltid være. En må alltid forstå at noen ting er utenfor det en selv kan kontrollere. Jeg kan bare forsøke på nytt. Løfte spillerne og jobbe hardt, sa han.

Kampene kommer veldig tett i ukene framover. Søndag kommer Championship-klubben Luton Town på besøk til Stamford Bridge for å spille fjerde runde i FA Cupen. Tre dager etter venter en ny kamp mot Wolverhampton i Premier League. Deretter kommer Burnley på besøk. Neste bortekamp er mot byrival Tottenham onsdag 3. februar.

– Dette ble litt mer intenst for en stund siden. Forventningene i denne klubben er alltid høye. Vi har et nytt lag, og jeg har lenge snakket om at dette er en stor overgang for oss. Men når vi opptrer sånn som i dag, er det ikke rart at folk stiller spørsmål ved det, sa Lampard.

Les også:

Midtstopperen ble frigitt av Arsenal: Kan gjenforenes med Klopp i Liverpool