Cavani snakker ut etter rasisme-anklagene

Edinson Cavani, PSG, Uruguay
Foto: Анна Нэсси/Wikipedia

Morten Haugdahl Lie

30. november 2020

Manchester UnitedPremier League

Manchester United-spissen beklager meldingen og får støtte av klubben.

– Meldingen var ment som en kjærlig hilsen til en venn, og jeg takket ham for gratulasjonen etter kampen. Det siste jeg ønsket var å krenke noen. Jeg er fullstendig mot rasisme, og jeg slettet meldingen så snart det ble forklart at den kan tolkes annerledes. Jeg vil be om unnskyldning, skriver Cavani i en pressemelding.

Saken fortsetter under videoen

Cavani står overfor en FA-etterforskning og en potensiell suspensjon etter å ha blitt anklaget for å ha brukt et rasistisk begrep på sosiale medier.

33-åringen hadde sin hittil beste dag på jobben som United-spiller søndag. Etter å ha blitt byttet inn etter pause scoret han to mål og leverte én målgivende pasning da United snudde 2-0 til 2-3 borte mot Southampton. Etter kampen delte spissen et innlegg fra en annen person på Instagram og kommenterte «Gracias negrito».

The Guardian skriver mandag at uruguyaneren riskerer tre kampers suspensjon. Klubben støtter likevel sin nye spiss.

– Det er tydelig for oss at det absolutt ikke var noen ordsinnet hensikt bak Edinsons melding, og han slettet den så snart han ble informert om at den kunne misforstås. Edinson har bedt om unnskyldning. Manchester United og alle våre spillere er med i kampen mot rasisme, uttaler klubben.