Bare Andy Cole har gjort dette bedre enn United-stjernen

Isak Brønseth

2. januar 2021

Manchester UnitedPremier LeagueStatistikk

Manchester United vant nok en gang da de møtte Aston Villa fredag kveld. Bruno Fernandes havnet som vanlig på scoringslisten.

Anthony Martial sørget for 1-0-ledelse for United med en heading fem minutter før pause. Etter hvilen slo Aston Villa tilbake, og Bertrand Traoré sørget for utligning etter 58 minutter.

Saken fortsetter under videoen

Så skjedde det som har skjedd så mange ganger før. Paul Pogba ble felt innenfor Villas sekstenmeter, og dommer Michael Oliver pekte på straffemerket. Bruno Fernandes gikk frem, og satte inn sitt niende mål på straffespark siden han ankom Premier League.

Fantastisk statistikk

Målet sørget for tre nye United-poeng, og deres tiende seier etter 16 serierunder. De har nå like mange poeng som erkerival Liverpool, og ligger på andreplass på tabellen.

Fernandes har totalt spilt 30 kamper i Premier League. Han har vært direkte involvert i 30 scoringer, med 19 scoringer og 14 målgivende pasninger.

Den eneste spilleren som har bedre statistikk enn portugiseren etter sine første 30 kamper i ligaen, er tidligere United-spiller Andy Cole. Han var involvert i hele 37 scoringer da han spilte for Newcastle United i 1993.

Ti kamper uten tap

Manchester United har ikke gått poengløs av banen i Premier League siden de tapte 1-0 for Arsenal 1. november. I åtte av ti kamper siden dette har de vunnet.

Kommende onsdag venter byrival Manchester City i semifinalen i Ligacupen. Neste kamp i ligaen kommer først tirsdag 12. januar, før Ole Gunnar Solskjærs mannskap møter Liverpool søndag 17. januar.